Medvíďata možná neodjedou! Skvělá zpráva z brněnské zoo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Medvíďata možná neodjedou! Skvělá zpráva z brněnské zoo

»Kočkování« Billa a Toma není jen nevinná hra. Učí se při něm i správnému a mnohdy drsnému medvědímu chování.
»Kočkování« Billa a Toma není jen nevinná hra. Učí se při něm i správnému a mnohdy drsnému medvědímu chování. (pro Aha! – Igor Zehl, Jiří Vítek, Zoo Praha)

BRNO – „Neberte nám medvídky,“ křičeli fanoušci brněnských ledních dvojčat, když se dozvěděli, že zoo hodlá jejich sotva roční miláčky poslat už letos koncem roku od mámy pryč do cizí zoo. Důvodem byl především návrat jejich otce Umca z pražské zoo, kde se v současné době snaží o další potomky.


• Místo nich odstěhují otce

Zoo hlas veřejnosti i některých odborníků vyslyšela. „Snažíme se vyjednat podmínky, aby u nás mohl Bill s Tomem zůstat o rok déle,“ prozradil včera novinu ředitel zoo Martin Hovorka. Získat čas chce zoo malým manévrem. Hodlá do ciziny vystěhovat jejich otce! Kliknutím zvětšete„Až vybereme zoo, do kterých by měla medvíďata odejít, chceme, aby se jedna z nich dočasně ujala samce Umca,“ objasnil Hovorka.

Kliknutím zvětšetePobyt dvojčat u mámy v Brně by se tak měl alespoň o rok prodloužit. Nápad hodlá ředitel v nejbližších dnech projednat na jednání Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií v Antverpách.

Proboha!
Tomovi šlo o život

BRNO – Horké chvíle připravil ošetřovatelům minulý týden lední méďa Tomík. S bráškou Billem se ve středu »kočkoval« na skále ve výběhu a spadl dolů. Pak ztratil chuť k žrádlu a moc se nehýbal. Máma Cora k němu navíc nechtěla nikoho pustit. Kliknutím zvětšete„Neustále jsme ho sledovali. Při jakékoliv známce šoku nebo krize by veterinář samici uspal a mládě vyšetřil,“ řekl deníku Aha! mluvčí zoo Pavel Hrazdíra. Tomíkovi, který si zřejmě jen narazil žebra, se ale za pár dnů ulevilo, a tak ho veterinář ošetřil jen na dálku. „Foukačkou dostal preventivně antibiotika a další podpůrné látky. Teď už je zcela v pořádku, chutná mu a zase si hraje,“ dodal Hrazdíra.

Tak šel čas s medvědími mláďaty...

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete


Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.