Z týrání podezřelí pěstouni Rosnerovi - Čtyři dcery mají už zase doma | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Z týrání podezřelí pěstouni Rosnerovi - Čtyři dcery mají už zase doma

Obvinění manželů Rosnerových většina sousedů nevěří.
Obvinění manželů Rosnerových většina sousedů nevěří. (: ČTK)

BRNO – Čtyři plnoleté dcery manželů Rosnerových ze Slavkova u Brna se včera na vlastní žádost vrátily domů. Pěstouny Rosnerovy obvinila policie z týrání svěřených dětí, v pátek byli zhruba po měsíci propuštěni z vazby. Vinu odmítají.

Čtyři plnoleté dcery manželů Rosnerových ze Slavkova u Brna se včera na vlastní žádost vrátily domů. Pěstouny Rosnerovy obvinila policie z týrání svěřených dětí, v pátek byli zhruba po měsíci propuštěni z vazby. Vinu odmítají.

„Dívky se domů velmi těšily. Setkání s rodiči bylo srdečné. Není tam sebemenší problém,“ řekl ředitel zařízení Kociánka Jiří Podlucký, kam dívky umístili sociální pracovníci. V ústavu Kociánka zůstává ještě pět dětí Rosnerových, které ještě nejsou zletilé a nemohou tak o sobě rozhodovat samy. Většina z nich však chce domů do Slavkova.

Rosnerovi byli zadrženi kvůli údajnému týrání, na které si stěžovali dva z jejich svěřenců. Mnozí odborníci a obyvatelé Slavkova ale obvinění nevěří. Blažena a Lubomír Rosnerovi byli jako pěstouni známí a obdivovaní. Brali si do péče tělesně i mentálně postižené děti. Manžele za jejich práci ocenil v minulosti také prezident Václav Klaus.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.