Psychotronici: Ztracený Matěj (5) žije! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Psychotronici: Ztracený Matěj (5) žije!

Matěj Chrástecký
Matěj Chrástecký (: Policie ČR)

OLOMOUC – Desítky policistů a strážníků včera opět pátraly po pětiletém Matěji Chrásteckém, který se v pondělí dopoledne záhadně ztratil matce ve vlaku směrem od Zábřehu do Olomouce.

OLOMOUC – Desítky policistů a strážníků včera opět pátraly po pětiletém Matěji Chrásteckém, který se v pondělí dopoledne záhadně ztratil matce ve vlaku směrem od Zábřehu do Olomouce. Osud malého chlapečka není lhostejný ani deníku Aha! Vyzval několik předních psychotroniků, zda by nedokázali zdrcené rodině pomoci.

Všichni se shodují na jednom, chlapec žije! „Energii, kterou jsem cítil z fotografie, hoch má. Je reálná možnost, že žije,“ řekl psychotronik Alois Jurák. S tímto tvrzením souhlasí i další psychotronik. „Po spojení s dítětem jeho energii stále cítím, myslím, že žije,“ dává naději i Ivana Regina Kupcová Sádlová. Matějova maminka je už ale úplně zoufalá. „Už nevěřím, že ho uvidím živého,“ říká, a slzy se jí přitom kutálejí po tvářích.

Podle expertů na »lidskou energii« však je velká naděje, že malý Matěj někde přežívá. Konkrétní odpovědi dává psychotronik Stanislav Brázda. „Ano, Matěj žije, myslím, že by se mohl najít tak do 14 dnů. Nemyslím, že by ho unesl nějaký pedofil. Zdá se, že se ho ujal starší člověk, mohla by to být žena. Myslím, že ale matka nemluví celou pravdu, že šel na záchod. Ona podle mne neví, kam šel a kdy. Cítím, že je pořád v místě, kde vystoupil,“ uvedl psychotronik.

„V celé České republice prověřujeme příbuzné a osoby, které mají na rodinu kontakt,“ řekla Aha! mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejšová. Opětovně kriminalisté pátrali také mezi pracovníky Českých drah. „Snažíme se zjistit, jestli ho někdo nespatřil. Dosavadní informace od svědků, kteří ho údajně spatřili, se nepotvrdily,“ dodala mluvčí. Policie včera také na tramvajových zastávkách, ve velkoprodejnách, na nádražích a dalších frekventovaných místech Olomouce vylepila chlapcovy fotografie.

V úterý byl do pátrací akce nasazen policejní vrtulník s termovizí, který propátrával úsek kolem železniční trati od Štěpánova, kde byl hoch spatřen naposledy. Včera policisté pročesávali lokalitu Neředín v Olomouci. Jeden ze svědků totiž opětovně uvedl, že zde chlapce údajně viděl v podvečerních hodinách.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.