Zachránili lišáčka Cipíska... Zastřelil jim ho před očima | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zachránili lišáčka Cipíska... Zastřelil jim ho před očima

Rodinného miláčka Bobálových – lišáka Cipíska – chladnokrevně odstřelil muž z auta.
Rodinného miláčka Bobálových – lišáka Cipíska – chladnokrevně odstřelil muž z auta. (pro Aha! – Marcela Durasová, reprofoto tn.cz)

TACHOV – Bože, čeho všeho jsou lidé schopni… Procházka zvířecího záchranáře Karla Bobála u Tachova skončila tragédií.


Mladý Nizozemec mu totiž za bílého dne zastřelil rodinného miláčka – lišáčka Cipíska, kterého Bobál s třináctiletou dcerkou Karolínkou venčil na lesní cestě!

Provozovatel záchranné stanice zvířat v Tachově Karel Bobál prožil chvíle hrůzy. Těžko se dá uvěřit tomu, co muže, který zachraňuje životy bezbranných zvířat, potkalo. Pravidelná procházka s dcerou Karolínou, psem a rodinným mazlíčkem, čtyřletým lišákem Cipískem, se změnila v otřesný zážitek.

Šli po lesní cestě asi dvacet metrů od silnice. Najednou se k nim přiřítil tmavě modrý džíp. Muž za volantem zcela bez varování vytáhl kulovnici a Cipíska z auta chladnokrevně zastřelil! „Bylo to hrozné! Nemohl vědět, jestli netrefí nás. Kulka se mohla klidně odrazit. Jen jsem viděl hlaveň z okna, pak vyšla rána a Cipísek se skácel k zemi,“ popsal šílené okamžiky Bobál.

Co následovalo po střelbě, je ale téměř neuvěřitelné. Muž totiž vystoupil z auta a anglicky vysvětloval, že si chce lišku vzít. Když se nedomluvili, nasedl do auta a ujel. Bobál mu v odjezdu nestačil zabránit, zapamatoval si ale poznávací značku, podle které policie rychle našla Holanďana pracujícího pro nizozemskou firmu v nedaleké obci Milíře.

Kliknutím zvětšeteNejvíce trpí malá Karolínka. Lišáka vychovala, věnovala se mu každou volnou chvíli. Po střelbě se psychicky zhroutila. „Mám nervy nadranc. Dceru musím odvézt k lékaři. Je to otřesné,“ dodal zvířecí záchranář, který okamžitě podal trestní oznámení.

Případem se zabývají policisté. „Lišky se u nás mohou střílet celoročně, záleží ale, zda střelec neporušil zásady bezpečnosti. Jak bude případ kvalifikován, zatím nemohu sdělit,“ řekl Aha! mluvčí tachovských policistů Václav Blahník.

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.