Bývalý starosta: Za šílenou jízdu dostal 4 roky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Bývalý starosta: Za šílenou jízdu dostal 4 roky

Bývalý starosta nezvládl řízení a srazil dvě ženy.
Bývalý starosta nezvládl řízení a srazil dvě ženy.

ZLÍN – Zlínský okresní soud včera poslal na čtyři roky do vězení bývalého starostu Tečovic na Zlínsku Josefa Pospíšila (50). Loni v říjnu při zběsilé jízdě svým porsche ve Lhotce u Zlína ve vysoké rychlosti zabil ženu a druhou těžce zranil.


Obcí projížděl téměř osmdesátkou. „Nezvládl řízení a ve smyku vjel mimo vozovku, kde srazil zmíněné ženy,“ popsal soudce Jiří Dufek. Pospíšilovo auto navíc nemělo ani poznávací značku. Jedna z chodkyň po převozu do nemocnice zemřela, druhá vyvázla s přeraženýma nohama.

Podle svědků byl muž evidentně opilý, Pospíšil ale odmítl dechovou zkoušku i lékařské odběry. Vinu na nehodě v jedné ze svých výpovědí přiznal a netajil se ani tím, že si po ránu dal velkého panáka slivovice. „Choval se bezohledně, arogantně a bez úcty k lidskému životu. Dosud ani neprojevil žádnou lítost,“ řekl o Pospíšilovi státní zástupce Jiří Krob.

Pospíšil se proti čtyřletému rozsudku odvolal. Původně mu hrozilo pět let vězení.


Autor: (red)
Foto ara

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.