Fandové, pozor! Tohle vám hrozí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Fandové, pozor! Tohle vám hrozí!

měli byste vědět, že fandění může být hodně riskantní. Je proto dobré poznat, která zdravotní rizika vám hrozí…
měli byste vědět, že fandění může být hodně riskantní. Je proto dobré poznat, která zdravotní rizika vám hrozí…  (: Martin PEKÁREK)

A je to tady! Den »D« pro české fotbalisty je za dveřmi. Pro české fanoušky začíná svátek všech svátků, nejkrásnější divadlo na světě.

Tak rychle obléknout dres, rozvinout národní vlajku, hodit šálu kolem krku a hurá na stadion nebo alespoň před televizi do baru. Ale pozor! Než si poprvé z plných plic zařvete »Češi, do toho!«, měli byste vědět, že fandění může být hodně riskantní. Je proto dobré poznat, která zdravotní rizika vám hrozí…

  • OHLODANÉ NEHTY
    Nejčastější úraz během mistrovství světa v kopané? Do krve okousané nehty! Když nervy pracují, potřebujeme se do něčeho zakousnout! Je praktické zvolit něco jiného než vlastní ruce.
  • RUCE PRYČ!
    Vlajky z oken, troubící klakson, ruce vlající z oken automobilů. Oslavné jízdy už tradičně přichází po vítězném zápase. Jenže ouha! Přehlédnout třeba zábradlí nebo lampu je při takových radovánkách poměrně jednoduché, a ne vždy se vyklonění fanoušci stačí rychle nasoukat zpátky do vozu. Takže, pozor!
  • BOULE NA KEBULI
    Zlobit se nevyplácí ani na fotbale. Rychle zapomeňte na výtržnosti v ulicích německých měst, tamní policajti mají obušky zavěšené proklatě nízko. Kdo bude vyvádět, dostane prý po palici! Když už se vám zcela náhodou nějaká ta boule na hlavě objeví, můžete z kapsy vytáhnout větší euro minci a pokusit se ji zatlačit. Zdravější je ale nechat bouli zmizet samovolně.
  • POZOR NA OČI!
    Divoké mávání vlajkami a šálami přímo ohrožuje další fanoušky. Sem tam se stane, že nešikovný fanda vymete šálou druhému fanouškovi oko. Zaplaťpánbůh, že v Německu jsou zakázané vlajky na žerdích, to by teprve byla jatka! Dalším možným úrazem je zčervenání spojivek a zarudnutí očních víček z důvodu pláče. To kdyby náš tým náhodou nevyhrál...
  • ZUBY NA PADRŤ
    Chraňte zubní sklovinu! Až rozhodčí pískne proti českému týmu nespravedlivou penaltu, neskřípejte zuby, jinak si na vás váš zubař rychle smlsne!
  • CHRAPOT
    Výsledkem nadměrného užívání hlasivek je chrapot. Správný fanoušek se ale tomuto drobnému úrazu zřejmě nevyhne. Co pak dělat? Hlavně nemluvit a mít dostatečný přísun nealkoholických tekutin. Hlasivky lépe zahojíte i zvlhčováním vzduchu v místnosti.
  • BACHA NA SRDCE!
    Ne nadarmo se říká, že některé zápasy jsou »infarktové«. Lidé s onemocněním srdce by se proto měli nervákům, kterými zápasy českého nároďáku beze sporu jsou, raději vyhýbat.
  • OTRAVA ALKOHOLEM
    Je jasné, že každé vítězství se musí řádně oslavit. Jak? Samozřejmě nějakým tím pivkem a panáčkem. Jenže oslavy v kombinaci s divokou přípravou na zápas mohou být hodně výbušnou směsí. Takže opatrně! Přece chcete vidět i další zápas.
  • Ó KOLENA, KOLENA
    »Kdo neskáče, není Čech, hop, hop, hop!« – tímhle pokřikem čeští fanoušci svým kolenům pořádně zavařili. Poskakování na betonových ochozech je pro kolena pohromou! Každý hopsající Čech by si proto měl s sebou přibalit krém proti otokům a bolestem kloubů. Nouzovým řešením je přikládání obkladů z červeného vína, jak radí naše babičky.

Válečné barvy nesmí být jed!

Když táhnout na Mnichov, tak v národních barvách. To ale neznamená, že si můžeme na obličej napatlat první barvu, kterou vyhrabeme ve sklepě! Na tváře jsou určené speciální, dermatologicky testované barvy, které jsou prodávané ve fan-shopech nebo výtvarných potřebách. Za trojici národních barev zaplatíte přibližně 50 korun. Barvy připomínají obyčejné voskovky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.