»Král mejdanů« Topolánek - Takhle paří premiér! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

»Král mejdanů« Topolánek - Takhle paří premiér!

Topolánek ukazuje Jandovi jak hrát na kytaru.
Topolánek ukazuje Jandovi jak hrát na kytaru. (pro Aha! – Josef VojtekFoto Aha! – Kateřina Kalibánová, ČTK)

PRAHA – Premiér Mirek Topolánek (51, ODS) to umí pořádně roztočit! O víkendu se rozjel ve Vésce u Olomouce. V pátek tam pařil se skupinou Olympic, pak si zahrál tenisový turnaj.

Premiér Mirek Topolánek (51, ODS) to umí pořádně roztočit! O víkendu se rozjel ve Vésce u Olomouce. V pátek tam pařil se skupinou Olympic, pak si zahrál tenisový turnaj. A jak je jeho dobrým zvykem, zase se choval neurvale – jako by chtěl za každou cenu ztropit největší skandál dne, seřval kameramana, který turnaj natáčel…

Topolánek na mejdan, kde byli třeba hokejista Jaromír Jágr, ministr vnitra Ivan Langer nebo miliardář Andrej Babiš, přijel sám – ročního Nicolase a milenku Lucii Talmanovou (40) nechal doma. Na banketu se nejdřív pořádně najedl – největším hitem byla kachní játra a tataráky, plody moře a sushi, jelítka a jitrnice.

Večer pak hrála skupina Olympic v čele s Petrem Jandou (66). Ten měl narážky na politiky, vyčítal jim, jak naši zemi vedou. Pak nechtěl věřit Topolánkovi, že umí texty písniček jeho kapely. „A vy nás znáte?“ ptal se Janda. „Každou písničku, kterou si vzpomenete!“odvětil Topolánek. A nelhal – znal absolutně všechny texty! S Jandou si pokecal i o kytaře. „Ty jo, vy hrajete na ibanezku, jako já!“ říkal muzikantovi a ukazoval mu, jaké umí akordy. S Jandou si pak dlouho povídal. Když Olympici začali hrát, Topolánek pod pódiem tleskal, podupával a zpíval jako divý.

Po půlnoci dorazil šéf lidovců Jiří Čunek. Nikdo z něj ale nebyl nadšený. „Dost tam zkazil náladu. Strašně dlouho hučel do Jágra, říkal mu, jak se žije těžko v politice. Naštěstí byl Jágr v dobré náladě, tak ho hezky poslouchal,“ řekl Aha! jeden z účastníků mejdanu.

V sobotu ráno se všichni vydali na tenisový turnaj, který byl rozdělený do dvou skupin. První vyhrála dvojice Langer s tenistou Cibulcem, druhý byl hokejista Jágr s bývalým tenistou Jiřím Novákem, třetí skončili Topolánek rovněž s bývalým tenistou Karlem Nováčkem. Druhou skupinu ovládl pár tvořený Topolánkovým rádcem Markem Dalíkem a hokejistou Tomášem Kaberlem. Deblové »srandamače« hned v prvním utkání Topolánek hodně vyhrotil. „Vypadněte odtud, stojíte za mnou, nemůžu se soustředit,“ obořil se Mirek Topolánek na kameramana, který stál v rohu kurtu. Jeho partner Karel Nováček i protivníci Jaromír Jágr s Jiřím Novákem ztuhli úžasem. Premiér nevypadal, že žertuje, bral zápas smrtelně vážně.

Když to Topolánek roztočí

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.