Orlická vražda: Byla v truhle Sekáčová? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Orlická vražda: Byla v truhle Sekáčová?

Marcela Sekáčová
Marcela Sekáčová

Č. BUDĚJOVICE – Žena, kterou našli rybáři v truhle plovoucí po hladině Orlické přehrady, byla zavražděna. Potvrdila to pitva. Nad případem nadále visí otazník.

Žena, kterou našli rybáři v truhle plovoucí po hladině Orlické přehrady, byla zavražděna. Potvrdila to pitva. Nad případem nadále visí otazník. Policie dosud nezná totožnost mrtvé a s napětím očekává výsledky DNA. Je ale pravděpodobné, že v truhle bylo tělo pohřešované Marcely Sekáčové (†37) z Prahy. Zmizela před více než rokem. Její stopa zmizela právě v blízkosti přehrady.

„V tuto chvíli to nemůžeme potvrdit. Čeká se na výsledky genetických testů,“ řekla včera Aha! mluvčí pražského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová. DNA by mělo být k dispozici už dnes.

Z usmrcení Sekáčové je podezřelý její bývalý kolega a přítel lékař Vladimír Mikuš (43) z Táborska. Pražský soud ho letos poslal do vězení na šest let. Potrestal ho tak ale jen za ublížení na zdraví. Tělo Sekáčové se totiž dosud nenašlo, a tak nebylo možné jednoznačně říct, zda byla zavražděna.

Pokud se ukáže, že z Orlické přehrady vyplavala skutečně ona, nastane v případu zásadní zlom. V nejbližších dnech totiž má rozhodnout o verdiktu odvolací Vrchní soud v Praze. K němu se odvolal jak Mikuš, který tvrdí, že je nevinný, tak státní zástupkyně, podle níž jde o vraždu. Potvrdíli testy DNA, že mrtvou je Sekáčová, lze očekávat, že odvolací soud rozsudek zruší a vrátí kauzu zpět k projednání pražskému městskému soudu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.