Nešťastný orangutan - Opice ho nevzrušují! Rajcují ho prsaté ženské | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nešťastný orangutan - Opice ho nevzrušují! Rajcují ho prsaté ženské

Orangutanovi se líbí zrovna tyhle!
Orangutanovi se líbí zrovna tyhle! (Aha! – Petr Novotný, Tereza Mrhálková, Profimedia.cz)

PRAHA – Velké trápení má orangutan Kama v pražské zoo. Vzrušují ho totiž ženy s velkými ňadry. Orangutanice ho vůbec nelákají. Když se měl dvořit orangutaní nevěstě Wilhemě, zhroutil se. Jeho dosavadní partnerka a matka jeho dvou synů mu zase málem ukousla penis.

„Orangutani v přírodě jsou vášnivými milenci a samici v podstatě znásilní. Kama byl ale jako mládě uměle odchovaný a první samice k němu přišla, když mu bylo 27 let. Byl tedy fixovaný na lidi a pravé chování orangutana je mu cizí,“ objasňuje vrchní ošetřovatel lidoopů Marek Ždánský.

Samice to ale neví, a tak na Kamu drsně útočí. V jednom okamžiku ho napadla i Upita. Jak je tedy možné, že spolu přivedli na svět dva kluky Filipa a Pagyho? Chovatelé vymysleli taktiku. Kamu nejdříve vzrušila přítomnost ošetřovatelky, a když jeho touha byla maximální, pustili k němu Upitu. Pak se poprvé zachoval jako orangutan. „Pořádně ji zmydlil a od té doby byli spolu,“ dodal Ždánský.

Upita zřejmě očekávala, že to tak už bude vždycky, když se ale Kamovi opět do žádné velké akce nechtělo, v rozčilení ho kousla do přirození. V tom okamžiku byly jeho sympatie k ošetřovatelkám výhodou. Po operaci se nechal s nadšením ošetřovat.

V těchto dnech je Kama od rodiny oddělený. „Dostane vlastní ostrov, na kterém bude sám, ale uvidí na protější, obývaný Upitou s mláďaty. Až kluci odejdou do zoo na Slovensko, propojíme oba ostrovy, aby opět k Upitě mohl,“ plánuje Ždánský.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.