Dětský herec Tomáš Holý (†22): Letos by mu bylo 40... A takhle by vypadal! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Dětský herec Tomáš Holý (†22): Letos by mu bylo 40... A takhle by vypadal!

Jedna z posledních Tomášových fotografií z doby, kdy chodil s Lucií Bílou.
Jedna z posledních Tomášových fotografií z doby, kdy chodil s Lucií Bílou.

KYTLICE – Jak by asi dnes vypadal Tomáš Holý (†22), největší česká dětská filmová hvězda všech dob? Letos by mu bylo čtyřicet a my jen můžeme hádat.



..

Asi by mu zůstal stejný klukovský úsměv a lehce odstáté uši. Pro nás ale navždy zůstane jen desetiletým klučinou z filmů Jak vytrhnout velrybě stoličku, Jak dostat tatínka do polepšovny či Za trnkovým keřem. Život kluka, který nikdy nechtěl být hercem, začal studovat práva na univerzitě a chodil s budoucí pěveckou hvězdou Lucií Bílou (42), totiž vyhasl už 8. března 1990. Alkoholem posilněný mladík se rozhodl, že bude řídit kamarádovu škodovku stodvacítku. Jejich parta se sjížděla na chatu u České Lípy, Tomáš s kamarádem se vraceli z nedaleké hospody. Pili. Jeho cesta na chatu skončila v kopci před vesničkou Kytlice, ve stromě lemujícím silnici se zatáčkou.

Na tom místě je dodneška zrezivělý kříž s umělými květinami a svíčkou, který tragédii připomíná. Deník Aha! se proto teď na jaře, kdy by Tomáš slavil čtyřicet let, pokusil zrekonstruovat jeho pravděpodobnou podobu...

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete


Autor: (mac)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.