Nejdřív facka a potom smrt! Prokletá škola! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nejdřív facka a potom smrt! Prokletá škola!

Autobus vjel na rakouské dálnici na krajnici, která se s ním utrhla.
Autobus vjel na rakouské dálnici na krajnici, která se s ním utrhla.

ŽELEZNÝ BROD – Prokletí. To jako by se v poslední době vznášelo nad základní školou v Pelechovské ulici v Železném Brodě. Před pár dny ji nechvalně proslavila facka natočená na mobil, kterou dal ředitel školy Jiří Pacholík žákovi a sám pak podal výpověď.


A teď? Tragická bouračka autobusu s dětmi, z nichž jedno zahynulo!

V noci na včerejšek, krátce po druhé hodině, havaroval na rakouské dálnici autobus, který vezl žáky právě z železno-brodské základní školy do chorvatského Gradacu. Nehoda má navíc velmi tragické důsledky. Zemřel při ní jeden chlapec (†11). Šlo o syna řidiče z Opavska, který seděl na sedadle pro průvodce. Ani sám starosta Železného Brodu Václav Horáček takovému sledu nešťastných událostí nechce věřit. „Máme nesmírnou smůlu,“ uvedl.

Jak deník Aha! zjistil včera přímo u školy, která stojí na okraji Železného Brodu, v autobuse jely děti z různých tříd. „Je to zájezd na ozdravný pobyt a účastníci byli posbíráni převázně z ročníků druhého stupně,“ uvedla Pavlína Typltová, jejíž dcera navštěvuje třetí třídu nešťastné školy. Ona sama je se školou spokojena a ředitele se zastává. Kliknutím zvětšete„Ten žák si tu facku určitě zasloužil,“ dodává k nedávnému incidentu. Příčiny samotné nehody autobusu, který si cestovní kancelář sídlící v Brně najala u opavského dopravce, se ještě vyšetřují. Podle výpovědi řidiče havarovaného autobusu před nimi prudce zpomalilo nákladní auto. Autobusák se mu snažil vyhnout zprava, přitom ale vjel na krajnici, která se pod těžkým autobusem utrhla. Ten se pak položil na bok a opřel o protisvah. Štěstím bylo, že se autobus nepřevrátil. Na místě nehody zasahovalo 13 vozů Červeného kříže se třemi lékaři. Devět dětí se zranilo lehce a už je propustili z nemocnice. Učitelka se středně těžkým zraněním kolen se vrátí do Česka. Žáci si však odhlasovali, že budou v cestě do Chorvatska pokračovat, a tak je tam odvezl náhradní autobus, který dorazil z Česka.


Autor: (rc)
Foto ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.