Smrt Ireny Neffové: Vrah kopal jámu 5 hodin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Smrt Ireny Neffové: Vrah kopal jámu 5 hodin!

V těchto místech vrah svou manželku zakopal.
V těchto místech vrah svou manželku zakopal.

PRAHA – Smrt dcery spisovatele Ondřeje Neffa Ireny nebyla žádnou náhodou, natož vraždou v afektu, jak tvrdí její muž a vrah Robert Novák Neff.


Je o tom alespoň přesvědčen bratr zavražděné fotograf David Neff, který se se svými pocity a domněnkami svěřil v rozhovoru pro časopis Týden.

Minulý týden proběhla rekonstrukce brutální vraždy, ke které došlo 23. února. Novák tehdy tvrdil, že jeho žena odešla na cvičení a už se nevrátila. Doma nechala malou dcerku Dominiku, což jí ovšem nebylo vůbec podobné. Vzápětí se rozjela velká pátrací akce, sám manžel ztracené ženy obcházel sousedství a vylepoval plakáty. Všichni s ním soucítili, litovali ho, obdivovali, jak statečně se drží. Jenže pak přišel zlom. Policie sice šetřila víc verzí, od začátku se ale přikláněla k vraždě. I o pachateli měla jasno. „Byli neuvěřitelně inteligentní a profesionální,“ chválil policisty Irenin bratr David, který doteď nedokáže pochopit, jak chladnokrevně se tenkrát zachoval Novák. „On si byl naprosto jistý, že se na nic nepřijde, protože pohrdal lidmi a byl přesvědčen o vlastní výjimečnosti.“ I proto je Neff, kterému soud svěřil do péče malou Dominiku, přesvědčen, že Novák vraždu jeho sestry pečlivě naplánoval, byl si jistý, že policii oblafne: „Když někoho čtvrt hodiny škrtíte v kravatě, pak ho odvlečete vedle do obýváku, odepnete šňůru od videa, pevně ji utáhnete a pak se jdete přihlásit na internetový obchod Mimibazar pod jménem a heslem oběti... Hodinu poté, co byla mrtvá! Tak podle mě nejednáte jako člověk v afektu.“ Jenže po samotné vraždě Nováka čekala ještě horší část úkolu – musel se zbavit těla, a to se bez plánu prakticky nedá. „Jámu musel hloubit více než pět hodin, byla sto dvacet centimetrů hluboká a dlouhá přesně na velikost těla. Tělo by nikdy nikdo neobjevil. Ten člověk měl vždycky všechno připravené,“ prozradil Neff. Případ vraždy Ireny Neffové nebyl ještě zdaleka uzavřen. „Stále probíhá vyšetřování,“ potvrdil policejní mluvčí Ladislav Bernášek. Dokud nebude spis uzavřen a předán k soudu, nelze přesněji určit termín soudního líčení... Robert Novák je od 12. března ve vazbě...


Autor: (esc)
Foto ara

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.