Nešťastná matka: Bezdomovkyně mi odloudila syna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nešťastná matka: Bezdomovkyně mi odloudila syna!

Nešťastná matka: Syna tři měsíce neviděla, domů jí chodí akorát složenky a výhružky exekutorů...
Nešťastná matka: Syna tři měsíce neviděla, domů jí chodí akorát složenky a výhružky exekutorů... (Aha! Martin Pekárek)

HAVÍŘOV – Vlasta Šlezingrová prožívá už rok noční můru každého rodiče. Její syn Libor se zamiloval a jeho přítelkyně ho stáhla do komunity bezdomovců. Vlastě Šlezingrové zbyly jen oči pro pláč. Už tři měsíce jí nedal syn o sobě zprávu. Na její adresu pouze chodí upomínky o dluhy a výhružky exekutorů.

Před rokem se Libor Šlezingr (35) zamiloval do Karly Šatkové. „Sebral ji na ulici, jinak se to ani říct nedá. Neměla vůbec nic, vlastní matka ji už dávno vyhodila z domu,“ vzpomíná zdrcená Vlasta Šlezingrová. Tehdy se však ještě snažila přítelkyni svého syna pomoci. „Komplet jsem ji oblékla. Říkala jsem si, že každý může šlápnout vedle a chtěla jsem jí podat pomocnou ruku.“ Mladá žena se však odvděčila po svém. „Divila jsem se, kde bere peníze, když nepracuje. Ale pak jsem na to přišla. Kradla naše věci. Zmizel mi třeba mobil.“ Telefon nakonec nešťastná matka objevila v zastavárně.

Nejhorší šok ji však čekal, když do ukradeného mobilu nahlédla. Našla v něm totiž zprávu, ve které Šatková nabádala jejího syna, aby je vykradl. „Stálo tam, že máme s manželem peníze a jiné cennosti. Ať nás obere,“ říká Šlezingrová tichým hlasem. „Ale neudělal to. Takovou moc nad ním naštěstí neměla.“

Jinak však Libor Šlezingr poslechl svou novou lásku ve všem. Odešel od rodiny, přestal pracovat a přijal za svůj její netradiční způsob obživy. „Jednoduše si stále berou půjčky, které ale neplatí. Upomínky chodí k nám. Už tu byl i exekutor,“ zoufá si Šlezingrová. „Vím přinejmenším o jedné rodině, kterou už připravila o byt. Manžel se jmenuje stejně jako syn, takže se bojíme, že se to stane i nám. O synovi už tři měsíce nic nevíme. Nejspíš spí někde po kanálech. Má dluhy okolo čtvrt milionu. To už nikdy nesplatí. Zničil si celý život,“ uzavírá rezignovaně.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.