Klause budou operovat... Dvě největší esa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Klause budou operovat... Dvě největší esa!

Nemocná kyčel Václava Klause velmi trápí.
Nemocná kyčel Václava Klause velmi trápí. (ČT, ara)

PRAHA – Prezidentu Václavu Klausovi (67) se při plánované operaci kyčle, kterou podstoupí nejpozději o prázdninách, dostane té nejlepší lékařské péče v Česku!

Prezidentu Václavu Klausovi (67) se při plánované operaci kyčle, kterou podstoupí nejpozději o prázdninách, dostane té nejlepší lékařské péče v Česku! Hlavním operatérem, takovým doktorem Sovou z legendárního seriálu Nemocnice na kraji města, bude prof. Pavel Dungl z Fakultní nemocnice Na Bulovce. Asistovat mu bude stejné ortopedické eso, prof. Antonín Sosna z pražského Motola.

„Pana prezidenta operační výkon čeká, jde o známou skutečnost. Bližší informace poskytovat nebudeme,“ uvedl kancléř Jiří Weigl.

O mnoho sdílnější nejsou ani vybraní operatéři. Své role sice potvrzují, ale konkrétnější být prý nesmějí. „Jsem vázán mlčenlivostí. S Kanceláří prezidenta republiky jsme se domluvili, že nebudu dávat žádné informace,“ uvedl prof. Pavel Dungl. Stanovisko prof. Sosny tlumočila mluvčí Fakultní nemocnice v Motole Eva Jurinová: „Bez souhlasu pacienta se nemůžeme k jakémukoliv lékařskému výkonu vyjádřit.“

Ortopedické kliniky, kterým profesoři šéfují, jsou ty nejlepší v Česku. Ta na Bulovce je dokonce často poslední záchranou pro rodiče dětí, které mají od narození špatně vyvinuté nohy. Prof. Dungl tam zavedl unikátní léčbu, při které dokáží »prodloužit« končetinu i o čtyřicet centimetrů. Věnují se také sportovní ortopedii, operacím páteře, kloubních náhrad nebo zhoubných nádorů kostí. Prof. Sosna je mimo jiné předním odborníkem na totální endoprotézy velkých kloubů, tedy i kyčle. A právě takový výkon Klause podle nepotvrzených informací čeká. Po operaci prezident podstoupí rehabilitace, na nichž by se měl podle všeho podílet docent Pavel Kolář z Motola. Ten o Klause pečoval už při jeho dřívějších potížích.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.