Surovec mrštil se psem o zem! Stěňátku přerazil nohu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Surovec mrštil se psem o zem! Stěňátku přerazil nohu!

Čtyřapůlměsíční fenka bulteriéra Lady doplatila na svou hravost. Brutální člověk s ní praštil o zem tak, že štěně skončilo se zlomenou nohou.
Čtyřapůlměsíční fenka bulteriéra Lady doplatila na svou hravost. Brutální člověk s ní praštil o zem tak, že štěně skončilo se zlomenou nohou. (Aha! – Martin Přibyl)

BRNO – Surovec z Brna přerazil štěňátku nohu! Se čtyřapůlměsíční fenkou bulteriéra praštil o zem před očima jejích majitelů. Lady, která miluje děti a je domácím mazlíčkem, má nyní za sebou náročnou operaci a šrouby v tlapě. Včera ji už propustili z veterinární kliniky. Další zákrok pod narkózou však pejska ještě čeká.

V neděli manželé Fejerovi z Brna vyrazili ke známým na grilování a Lady vzali s sebou. Netušili, že brzy zažijí horor. Lady je ještě nezbedné štěně, a tak ji přivázali, aby se nespálila nebo neutekla. Kolem pobíhala jedenáctiletá bulteriérka jejich známého Charlie.

ni Lady začala vyskakovat a zkoušela, co si může dovolit. To dělají všechna štěňata. Charlie je hodná a mírná. Zavrčela. Čekali jsme, že ji výchovně pokárá, jako fena štěně, určitě by jí neublížila,“ líčí začátek otřesného zážitku Jiří Fejer.

Pak vzal Lady do náruče soused Vlasta Řihák a ukázal se jako nesmírný surovec. „Mysleli jsme si, že Lady zvedne a pokárá nebo poodnese dál. Jenže ji vyzvedl do výše svých ramen a vší silou s ní praštil o hrubý štěrk,“ dodává Jiří Fejer.

Na zemi se Lady už nepostavila. Nastavovala zraněnou nohu a v bolesti se bránila doteku kohokoliv. „Stěží jsme ji uklidnili, dostali do auta a odvezli na brněnskou veterinární kliniku, kde si ji nechali na pozorování. V pondělí ráno jsme se dozvěděli, že má spirálovou zlomeninu, která si vyžádá operaci s použitím šroubů a kovového materiálu na zpevnění kosti,“ říká Fejer.

Lady měla štěstí alespoň v tom, že brněnští specialisté zvolili zákrok, po němž nezůstávají jizvy. Pokud vše dopadne dobře, bude mít Lady jen centimetrovou jizvu u kolene a druhou nad kyčlí.

Surovec Vlasta Řihák ale připisuje vinu majitelům Ladynky. „Pes byl uvázaný, ale smůla byla, že na šestimetrovém vodítku. Vlezl mému psovi na záda a vrčel, tak jsem ho asi metr a půl odhodil, aby nepoškodil mého psa,“ tvrdí Řihák.

Ladynka zatím bere antibiotika a za šest neděl bude muset na druhou operaci, aby jí veterináři z nohy šrouby a dráty vytáhli. Včera si malou pacientku majitelé odvedli domů. Za operaci zaplatí 19 tisíc korun. Další nutný zákrok a léky zřejmě konečnou sumu ještě zvýší

Zvíře je v Česku pouze věc!
Konflikt se surovým sousedem tím nekončí. „Zvíře je u nás považováno zákonem za věc, a tak hodláme podat trestní oznámení pro poškozování cizí věci a také pro týrání,“ dodává Jiří Fejer. Majiteli otřásl i cynismus surovce. „Když jsem se vrátil z veteriny, zeptal jsem se ho, jak se k tomu postaví. Řekl, že zaplatí půlku a že to mám dát klidně k soudu, prý si těch 120 hodin odpracuje.“

Diana Kobzanová (26): Moje Mia je sestřička Ladynky

PRAHA – Případ otřásl modelkou Dianou Kobzanovou. Její bulteriérka Mia je totiž sestrou zraněné Lady. „Ladynku jsem viděla a je stejná jako Mia, společenská, miluje lidi. Jsou to ještě psí miminka, a tak občas neposlechnou. Může se stát nešťastná náhoda, ale když to někdo udělá záměrně, je to sprostý,“ je pobouřená známá modelka a moderátorka. „Spousta lidí si myslí, že bulteriér je rvavý bojový pes. Je to omyl. Bulíci jsou veselí, společenští klauni. Nejsou to krasavci ze žurnálu, ale jsou fajn, výborní k dětem. Když někdo zvířeti záměrně takhle ublíží, měl by z toho mít problém. Dnes tohle udělá zvířeti, příště člověku,“ dodává krásná Diana.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.