Paroubková zadržovala slzy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Paroubková zadržovala slzy

 (Aha!: Petr NOVOTNÝ)

PRAHA – Dusno na včerejší tiskové konferenci premiéra Jiřího Paroubka (ČSSD) by se dalo krájet! Předseda vlády a jeho manželka Zuzana totiž poprvé společně promluvili o nařčení ze sexuálního zneužívání dcery svého přítele Bohumíra Ďurička.

● Žaloba na Kubiceho i Topolánka
● Zneužívání rozvrátilo celou rodinu
● Paní Zuzana se opřela do ODS

Toho se měl dopouštět právě premiér. Tuto nepodloženou informaci obsahuje tajná zpráva šéfa policejního Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jana Kubiceho.

Policisté jí přitom sami neověřovali a mají ji údajně od novinářů. Paroubek mluvil roztřeseným hlasem. „Je to strašlivá pomluva, která otřásla mou rodinou v základech,“ uvedl premiér. Emoce cloumaly i jeho ženou Zuzanou. „Ranilo mě to. Je neuvěřitelné, jak velké zloby, hysterie a lží jsme v poslední době svědky,“ podpořila manžela paní Zuzana. Třásl se jí hlas, jen stěží zadržovala slzy.

Tak vypjatou situaci Kramářova vila už dlouho nezažila. Po příchodu manželů Paroubkových se v novinářském salonku rozhostilo hrobové ticho, které přerušil až Jiří Paroubek. „Za 13 měsíců mé vlády na mě byly stovky útoků, ale tentokrát se jedná o útok zvláště podlý. Jedná se o obvinění ze sexuálního zneužívání dětí jednoho z mých známých. Údajně se tak stalo na jachtě, známý žádnou jachtu nemá a já jsem na žádné jachtě nikdy nebyl,“ sdělil rozechvělých hlasem premiér. Dále si postěžoval, že se v ČR může objevit takovéto narčení, aniž by se předem vyšetřilo. Podle něj presumpce neviny pro premiéra neexistuje.

Poté přišel na řadu projev jeho ženy Zuzany, ta se emocím neubránila. Hlas se jí třásl. „Manžel bere svou práci jako poslání, záleží mu na tom, jak se bude žít v naší zemi. Těžko lze totéž říci o vrcholných představitelích ODS,“ zaútočila nepřímo na předsedu ODS Mirka Topolánka. Poté se dramaticky odmlčela, polkla a se slzami v očích řekla: „Znám Jirku tak dobře jako nikdo jiný a plně svého manžela podporuji.“

Na závěr tiskové konference Paroubek sdělil, že kromě žaloby na lídra ODS Mirka Topolánka podal žalobu i na plukovníka Jana Kubiceho. Topolánka znovu obvinil z toho, že za zveřejněním tajné zprávy stojí on.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.