Krejčíř přišel o obrazy! Měly mu vynést miliony | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Krejčíř přišel o obrazy! Měly mu vynést miliony

Radovan Krejčíř
Radovan Krejčíř (ČTK, www.pictura.cz)

PRAHA – Policie přiškrtila uprchlému podnikateli Radovanu Krejčířovi přísun peněz. Členové Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality zajistili v pátek večer v pražské galerii Pictura jeho osm obrazů, které měly být v neděli vydraženy na Žofíně za desítky milionů korun. Minulý týden ale policie tak úspěšná nebyla. Krejčířově matce se podařilo v dražbě prodat sbírku známek za 13,65 milionu korun.

Vyvolávací cena obrazů, které měly jít dnes do dražby, činila podle majitele galerie Pictura Michala Šeby 18 milionů korun. Jejich celková odhadovaná hodnota je ale až 80 milionů korun. Obrazy dala do aukce údajně opět Krejčířova matka Naděžda. Policisté ale mají za to, že patří jejímu synovi Radovanovi, a proto vydal Městský soud v Praze příkaz k prohlídce galerie. Vzhledem k tomu, že je stále v platnosti rozhodnutí o zajištění majetku obžalovaného Krejčíře, museli policisté postupovat rychle, aby obrazy nebyly prodány. Mezi obrazy jsou i vzácná díla Jana Zrzavého nebo Václava Špály. Naděždě Krejčířové se minulý týden podařilo vydražit sbírku známek po svém zmizelém manželovi Lambertovi za 13,65 milionu korun. Sám Krejčíř zase nedávno údajně prodal dům na pražském Karlově náměstí za 70 milionů. Krejčíř je v Česku stíhán za majetkové a násilné trestné činy. Pobývá zhruba rok v Jihoafrické republice.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.