Čeká nás bláznivé počasí - Hrozí slabší Emma! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Čeká nás bláznivé počasí - Hrozí slabší Emma!

PRAHA – Ach, to počasí! Meteorologové čekají, že od úterý do čtvrtka bude opět pořádně foukat. Situace bude podobná jako při orkánu Emma, nebude to ale tak děsivé. Větší škody na majetku se zatím neočekávají. Pouze na horách by vítr mohl mít sílu až vichřice! Co všechno nás čeká?

Pořádné poryvy větru: V úterý odpoledne zesílí vítr hlavně na horách. Ve středu a ve čtvrtek pak nabere na síle i v nižších polohách, kde má dosahovat až 70 km/hod, na horách pak až 90 km/h.

Sněžení na horách: V polovině týdne lze čekat nejen silný vítr, ale také sněžení na horách. Místy by postupně mohlo napadnout až přes 35 centimetrů sněhu. V nižších polohách má v tuto dobu pršet. Teploty zatím budou vcelku přijatelné. Mají se v nížinách pohybovat kolem deseti stupňů Celsia, na horách bude samozřejmě chladněji.

Chladné Velikonoce: V týdnu od 17. do 24. března se očekává velmi výrazné ochlazení a návrat zimy. Teploty v noci klesnou k minus deseti stupňům, přes den se budou pohybovat okolo mínus dvou stupňů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.