České dráhy lákají: Moderní menu v novém kabátě
Špalek z vepřového nebo raději svíčkovou od Jaroslava Sapíka (72)? Nejsme v luxusní restauraci, ale třeba na trase Praha-Berlín. České dráhy (ČD) ode dneška servírují nové menu.
Jídelní lístek je premiérově v deskách od výtvarnice Míly Fürstové (50) známou spoluprací s hvězdami showbyznysu. Dobroty z něj servírují denně v 160 spojích se službou ČD Restaurant. K nim letos přibudou restaurační vozy nové generace ComfortJet. Cestujícím v nich vaří společnost JLV spolu s Asociací kuchařů a cukrářů ČR. „Chceme aby, člověk řekl: fajn, až pojedu příště, chci zase jíst,“ řekl její prezident Miroslav Kubec, co všechny motivuje ke kvalitní gastronomii.
Vývar i těstoviny
V menu najdete i hovězí vývar se zeleninou a játrovými knedlíčky, špalek z vepřového ramínka se šťouchanými brambory, zelným salátem s řepou a křenem nebo penne s pestem z grilovaných paprik a sýrem. Navrch citronový cheesecake s medem a mandlemi.