Prodávali dívky! Bez trestu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Prodávali dívky! Bez trestu!

Yonatan Halbror byl označen za hlavu celého gangu kuplířů.
Yonatan Halbror byl označen za hlavu celého gangu kuplířů. (ČTK)

PLZEŇ – Celkem 14 členů kuplířského gangu usedlo včera na lavici u Krajského soudu v Plzni. Jen dva však dostali trest. Ostatním se vinu nepodařilo prokázat. Státní zástupkyně se proti rozhodnutí soudu na místě odvolala.

Prodávání dívek a organizování prostituce se mělo odehrávat v nočních klubech Kalifornia, Desiré a Karibic ve Františkových Lázních. Do klubů se za dva roky dostalo asi 95 dívek a žen, z Čech i Ukrajiny, nejčastěji ve věku 25 let. Odměnu dostávaly jednou týdně ve výši 5000 až 20 000 korun.

Do věznice s dozorem byli na 17 měsíců odsouzeni Izraelci Yonatan Halbror a Moshe Dasht. Ti také musejí zaplatit pokutu ve výši sto tisíc korun. Vzhledem k tomu, že si ve vazbě už odseděli 2,5 roku, tak by po vynesení rozsudku měli být volní.

„Policie odvedla špatnou práci. Výpovědi svědků jsou nyní nepoužitelné. Je to jedno z nejhůře provedených přípravných řízení u nás. Podávám stížnost a s výší trestů nesouhlasím,“ říká statní zástupkyně Irena Kondrová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.