Smutek u Panenského Týnce! Majitel firmy: Zemřelo mi osm lidí! Pozůstalým dám peníze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Smutek u Panenského Týnce! Majitel firmy: Zemřelo mi osm lidí! Pozůstalým dám peníze!

Na silnici smrti nehodu připomíná několik svíček.
Na silnici smrti nehodu připomíná několik svíček. (Aha! – Martin Přibyl)

POSTOLOPRTY – Silnice smrti! Sedm pomníčků na úseku dlouhém 25 km silnice Louny – Slaný. Už dlouho je mezi řidiči tento úsek znám jako silnice smrti. Ve středu večer počet jejích obětí výrazně narostl. Po srážce kamionu s dodávkou, zemřelo osm lidí.

Silnice smrti! Sedm pomníčků na úseku dlouhém 25 km silnice Louny – Slaný. Už dlouho je mezi řidiči tento úsek znám jako silnice smrti. Ve středu večer počet jejích obětí výrazně narostl. Po srážce kamionu s dodávkou, zemřelo osm lidí.

Všechny oběti nehody u Panenského Týnce byli zaměstnanci jedné firmy – instalatérství a zámečnictví Ziki v Postoloprtech. Pracovalo v ní celkem 40 lidí.

Její majitel František Fedák tedy během jediného okamžiku přišel o pětinu zaměstnanců. „Ta hrůza se nedá slovy popsat,“ řekl Aha! zdrcený majitel firmy František Fedák. „Měli rodiny a malé děti, žena jednoho z nich je dokonce těhotná. Sám jsem přišel o švagra,“ dodal. Se všemi muži z dodávky se dobře znal. „Často jsme všichni chodili na pivo do zdejší herny Cobra,“ řekl. Parta osmi mužů nejela podle něho osudným místem tento týden poprvé. „Už den předtím tudy jeli na noční šichtu na stavbu do Kralup nad Vltavou,“ řekl Fedák.

Na místo nehody odjel hned, jak se o ní dozvěděl. Zůstal tam až do dvou do rána. „Strašné bylo, že jsem musel identifikovat tělo jednoho z nich, který u sebe neměl občanku,“ dodává. Naštěstí ho prý nikdo z pozůstalých v Postoloprtech nebere jako viníka.

Teď je rozhodnutý podpořit pozůstalé svých zaměstnanců: „Finanční podpora rodin je pro mě samozřejmostí. Chci se s pozůstalými domluvit i na tom, jak udělat pohřeb,“ uzavřel.

Za hrůznou nehodu může řidič fabie

Tragickou nehodu tří vozů, při níž zahynulo osm lidí, podle policie s největší pravděpodobností zavinil řidič (41) vozidla Škoda Fabia Combi z Chomutova. Na silnici I/7 z Prahy do Chomutova u Panenského Týnce předjížděl ve směru od Prahy kamion a při návratu do svého pruhu se v protisměru bočně střetl s protijedoucím mikrobusem Ford Transit. „Ten se následkem nehody stal neovladatelným a čelně narazil do kamionu Renault,“ informovala mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová. Nikdo z dodávky nepřežil, řidič škodovky utrpěl lehké zranění. Šofér škodovky ani kamionu před jízdou alkohol nepili.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.