Rok 2020: Rakovina nebude hrozba - Víc lidí zemře na silnicích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rok 2020: Rakovina nebude hrozba - Víc lidí zemře na silnicích!

Dva mladí lidé zemřeli a jeden se těžce zranil v sobotu při nehodě u Závišic na Novojičínsku.
Dva mladí lidé zemřeli a jeden se těžce zranil v sobotu při nehodě u Závišic na Novojičínsku.

PRAHA (zr) – Smrtí několika lidí se uplynulý víkend zapsal černým písmem do statistik nehodovosti na českých silnicích. Podle nich jsou auta sice bezpečnější, ale mrtvých stále přibývá.


Odborníci dokonce tvrdí, že do roku 2020 bude automobil třetí nejsmrtelnější »chorobou« na světě, hned po mrtvici a AIDS!

Dva lidé zemřeli v noci na sobotu nedaleko Závišic na Novojičínsku. Mladý Polák (†18), který vzal fiatem na vyjížďku dva kamarády, podle mluvčího policie jel příliš rychle, byl opilý, a navíc nevlastnil řidičák. Při nehodě zemřel i jeho spolujezdec (†30) a třetí pasažér (21) utrpěl zranění hlavy.

Smrt na přechodu pro chodce našla v sobotu i žena (†69) v Ústí nad Orlicí. Starší řidič s 0,24 promile alkoholu v krvi ji zřejmě přehlédl a nedobrzdil. Hrozí mu až tři roky vězení.

Milionovou škodu a jedno zranění má na svém kontě kolize tří tramvají a jednoho osobního auta, k níž došlo včera ráno ve Veletržní ulici v Praze. „Nejdříve se srazila tramvaj s osobním autem. Za ní zastavila druhá. Do ní pak narazila zezadu třetí,“ popsala řetězovou nehodu mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Smrt při nehodách

● Ročně na Zemi zemře na silnicích 1,2 milionu lidí.
● Každý den to je 3287 osob.
● Každou minutu umírají dva lidi.
● Automobilismus si již vyžádal 30 milionů obětí.
● První smrtelná nehoda se stala 12. února 1898 v Anglii. Zemřel při ní obchodník Henry Lindfield (†42), který v tehdy nepovolené rychlosti 30 km/h narazil do stromu.
● Prvním mrtvým chodcem byla 17. srpna 1896 Angličanka Bridget Driscollová (†44). Srazilo ji auto jedoucí údajně »hroznou rychlostí« 6,5 km/h.


Foto pro Aha! – HZS Moravskoslezského kraje

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.