Chci Honzíkovy (†5) fotky! Romana Rokose, policisté zatím nenechali nahlédnout do vyšetřovacího spisu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Chci Honzíkovy (†5) fotky! Romana Rokose, policisté zatím nenechali nahlédnout do vyšetřovacího spisu

Roman Rokos (na snímku se svojí současnou partnerkou) před budovou severočeské policejní správy v Ústí nad Labem. Rozrušení na něm bylo znát...
Roman Rokos (na snímku se svojí současnou partnerkou) před budovou severočeské policejní správy v Ústí nad Labem. Rozrušení na něm bylo znát... (Aha! – Pavel Grünwald)

ÚSTÍ NAD LABEM – Zklamání. S takovým pocitem vyšel včera z budovy severočeské policejní správy v Ústí nad Labem Roman Rokos, tatínek zavražděného Honzíka. Doufal, že v cíli své cesty bude moci nahlédnout do vyšetřovacího spisu a odveze si s sebou domů do Tábora věci, které by mu měly syna navěky připomínat.

Zklamání. S takovým pocitem vyšel včera z budovy severočeské policejní správy v Ústí nad Labem Roman Rokos, tatínek zavražděného Honzíka. Doufal, že v cíli své cesty bude moci nahlédnout do vyšetřovacího spisu a odveze si s sebou domů do Tábora věci, které by mu měly syna navěky připomínat. „Hlavně bych chtěl fotografie a jeho oblíbené autíčko,“ svěřil se Aha! nešťastný muž.

Do spisu ho však policisté nahlédnout nenechali, protože v případu figuruje jako svědek. Věci po Honzíkovi mu zatím nemohou vydat, protože se našly v cizím autě, a také proto, že některé z nich budou sloužit jako důkazy u soudu.

„Pokud vím, osudné bodné rány měl synovi zasadit Grepl, ovšem podle mě za smrt stejnou měrou může i synova matka. Určitě na něho vyvíjela silný psychický nátlak,“ sdělil Rokos před policejní budovou.

Včera ještě Roman Rokos v doprovodu policistů znovu navštívil statek v Českých Zlatnících na Mostecku, kde strážníci v prosinci při běžné kontrole našli zaparkovaný automobil s tělem mrtvého dítěte. V autě byla i jeho matka Antonie Stašková s druhem Pavlem Greplem.
„Lidé na místo stále nosí plyšáky a jiné hračky a zapalují tam svíčky,“ řekl dojatý Roman Rokos.

Termín ukončení vyšetřování a soudu s vrahy zatím Rokos nedokáže odhadnout, ani policie mu v tomto směru nic konkrétního nesdělila. Zatím nejsou hotovy ani psychologické posudky Staškové a Grepla. Jedním si je však Roman Rokos jistý: „Už nikdy svoji bývalou partnerku nechci vidět, ani nemám důvod se s ní o čemkoli bavit,“ dodal.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.