Lávka se Novojičínským rozpadá pod nohama | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Lávka se Novojičínským rozpadá pod nohama

Max. 10 osob! Zajímá to ale někoho?
Max. 10 osob! Zajímá to ale někoho? (Foto Aha! – Michal Charbulák)

Jako u princezny Koloběžky zvolil Nový Jičín opatření u rzí rozežrané lávky Novosady přes říčku Jičínku. Je uzavřená neuzavřená. Smí na ni nejvíce 10 lidí, zákaz mají cyklisté. Místní si z toho však těžkou hlavu nedělají.

„Pozor! V havarijním stavu. Max. 10 osob na lávce. Zákaz shlukování,“ píše se na dodatkových cedulích z každé strany. Ta už to bude mít na první pohled zanedlouho »za sebou«. Cedule ještě doplňují značku zákazu vjezdu. Cyklisté ho ale vesele ignorují a mnozí chodci o varování ani netuší.

„Chodíme tu denně. Víme, že je na tom ten most špatně, ale my se nebojíme. Když to spadne, tak to spadne,“ krčí rameny kolegyně z blízkého pekařství Jiřina Kováčová (40) a Iva Zuzaňáková (40) a dodávají: „Tu lávku posunula už povodeň na Jičínce v roce 2009, ale taky ji tehdy nezničila.“

„Nebojíme se,“ říkají Jiřina Kováčová (vpravo) a Iva Zuzaňáková.

Město hodlá lávku vyměnit v létě. Šalamounským opatřením chtělo podle mluvčí Radky Novákové vyjít obyvatelům vstříc kvůli nedalekým fabrikám výrobce dílů k automobilům. „Lávka je vytížená, leží u ní jeden z největších průmyslových podniků na Novojičínsku. Provedly se opravy, aby se nemusela zavřít a fungovala alespoň v omezeném režimu,“ uvádí.

Pochopení i posměch

Když už lidé berou cedule vážně, většinou mají pochopení. Někteří se ale pošklebují. „Až půjde parta z fabriky z práce ve skupině, už vidím, jak se rozpočítávají,“ smál se pejskař přecházející lávku. „To už je na vlastní zodpovědnosti lidí, aby vše dodržovali,“ reagovalo město s tím, že na opatření zvlášť důrazně upozornili pracovníky blízké školky.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.