Otec 35 let zapíral biologického syna | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Otec 35 let zapíral biologického syna

Ve vinohradu zapomněl na syna.
Ve vinohradu zapomněl na syna. (Ilustrační foto Aha! – J. Nováček)

Zřejmě to bral jen jako kratochvíli. Vinohradník z jihu Moravy se po náhodném sexuálním styku před 35 lety stal otcem dítěte. Otcovství odmítal uznat. K tomu ho přiměl až nyní Nejvyšší soud.

Soud o určení otcovství se podle serveru novinky.cz konal už v roce 1988. Vinohradník tam vystupoval jen jako svědek. Styk tehdy odmítl. Zatímco matka dítěte to tak nechala být, syn v dospělosti pátral po svém otci. Na základě DNA rozhodly dva pražské soudy, že jeho otcem je právě zmíněný vinohradník. Ten se obrátil na Nejvyšší soud. „Pokud by pravdivě vypověděl o intimním styku s matkou, mohlo být vše vyřešeno už před 35 lety,“ vysvětlil zamítnutí jeho žádosti soudce Roman Fiala.

Nešlo o peníze

Syn před soudem uvedl, že jeho cílem není finanční motivace. „Vystudoval jsem dvě vysoké školy a pracuji ve vrcholné státní instituci. Mrzí mne, že otec jen upřednostňuje svá práva s touhou po klidu,“ uvedl před soudem.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.