Doktor sperminátorem: Vyráběl si vlastní děti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Doktor sperminátorem: Vyráběl si vlastní děti!

Norman Barwin se na plodnosti pacientek podílel víc, než jim bylo milé.
Norman Barwin se na plodnosti pacientek podílel víc, než jim bylo milé. (Foto Twitter)

Ženy, které se kdysi nechaly oplodnit v Ústřední nemocnici v kanadské Ottawě, čekalo nepříjemné překvapení. Vzorky spermatu totiž dodával jejich vlastní lékař! Sedmnáct testů DNA už potvrdilo jeho otcovství. Desítkám dalších dal jiné sperma, než bylo dohodnuto.

Dnes 83letý Norman Barwin se těšil dobré pověsti, stejně jako klinika, která pomáhala ženám, jež nemohly otěhotnět. Přezdívali mu »Bůh přes děti«, zastával prestižní funkce, sbíral kanadské řády... Jenže před pěti lety se během porovn á - ní testů DNA přišlo na to, že pan doktor pracoval tak trochu nad rámec svých povinností. Místo spermabanky spoléhal často na vlastní sémě!

Pochyby v očích

Smrtící ránu jeho reputaci zasadila v roce 2016 žaloba manželů Dixonových. Davina a David s Barwinovou pomocí počali v roce 1989 dceru Rebeccu. Vzejít měla ze spermií Davida Dixona. Když se ale jeho žena dočetla, že dva lidé s modrýma očima jen sotva zplodí hnědooké děti, dostavily se pochyby. A když se u Rebekky objevila alergie na lepek (celiakie), která se v rodinách rodičů také nevyskytuje, šli všichni na test DNA. A ejhle – ten Davidovo otcovství jednoznačně vyloučil! „Zhroutil se mi celý svět,“ říká nešťastně David. „A já najednou v zrcadle viděla tvář cizího člověka, ne svou vlastní, ani svého údajně biologického otce,“ popisuje své pocity Rebecca Dixonová. Od té doby už byla přezkoumána stovka případů dětí pacientek doktora Barwina a u 17 z nich byl jako otec potvrzen lékař sám! U dalších 83 se pouze ví, že sperma přišlo od jiného dárce, než bylo zapsáno!

Postačí miliony?

Norman Barwin jakékoliv pochybení popíral. „Jsem nevinný,“ tvrdil, ale nikdo mu nevěří. Lékařská komora mu odebrala licenci a média se na celý skandál podívala tak podrobně, že pan doktor přestal zapírat. Postiženým rodinám nakonec navrhl, že je odškodní 13 miliony kanadských dolarů, což v korunách dělá 222 milionů! Jakmile dohodu odklepne úředně soud, bude případ u konce...

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.