Úchvatný příběh Roberta Downeyho Jr.: Za sošku děkoval drogám | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Úchvatný příběh Roberta Downeyho Jr.: Za sošku děkoval drogám

Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr. (Reuters)

Dlouhá léta dobýval kina jako komiksový Iron Man, teď získal vytouženou sošku za svůj výkon ve vedlejší roli ve snímku Oppenheimer. Zdá se, že Robertu Downeymu Jr. (58) leží svět u nohou. Nebylo tomu ale tak vždy, jeho minulost je až nečekaně temná...

Na drogovou závislost přitom Downey narážel i v děkovné řeči. „Chtěl bych poděkovat svému hroznému dětství a Akademii. V tomto pořadí,“ přemítal u pultíku. „A taky svému veterináři, míním tím manželku Susan, co sedí támhle dole. Našla mě a jako záchranářský pes mě svojí láskou přivedla zpátky k životu. Jen díky ní tady teď stojím. A stojím tu před vámi jako lepší člověk,“ doplnil a sklidil poklonu dojaté ženy a aplaus sálu, v němž si kamera vybrala veterány branže Roberta De Nira (80) a režiséra Martina Scorseseho (81).

Oppenheimer: Příběh atomovky v prvních záběrech

Video se připravuje ...

Děsivá výchova

K narkotikům Downeyho paradoxně přivedl jeho otec, který mu už v šesti letech nabídl jointa marihuany! „A pořád ještě v dětství i trošku kokainu,“ popsal. A tak vznikla závislost. Robert se sice celkem úspěšně protloukal světem filmu, jenže spolu s tím bujela i jeho závislost na omamných látkách. Vše vyvrcholilo koncem 90. let, kdy byl Downey opakovaně odsouzen za držení kokainu, heroinu, marihuany i ruční střelné zbraně! Nakonec si za mřížemi zkraje nového milénia odseděl skoro rok, nicméně od té doby je takříkajíc čistý.

První soška

V roce 2008 plně využil druhou šanci, když se poprvé představil jako Iron Man. Od té doby patří k nejuznávanějším a také nejlépe placeným hvězdám světového showbyznysu! A teď má i svého prvního Oscara, získal jej na třetí pokus!



Přečtěte si
pravlast
14. 3. 2024 • 13:21

Aha,nádherý ukázek z*niče*né češtie a tvůrčích schopností rúzných písavců.Opravdu Downey*HO? Miluju to HO"vnování",písavci co neznají pravidla pravopisu a gramatiky můžou dobrovolně vyletět k regálům do řetězců a nezasírat hlavy čtenářům.Děkuji.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.