Žebříček nejbohatších herců za rok 2023: Triumf Kosmonauta z Čech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Žebříček nejbohatších herců za rok 2023: Triumf Kosmonauta z Čech!

Sandler natáčel v Praze v roce 2021.
Sandler natáčel v Praze v roce 2021. (Youtube, Profimedia.cz)

Barbie a Oppenheimer, to byly dvě nejočekávanější filmové pecky v loňském roce. A tak by se dalo čekat, že i jejich hlavní představitelé se objeví poblíž čela žebříčku 10 herců s nejvyššími příjmy za rok 2023, který sestavil magazín Forbes. Leč vše je nakonec trochu jinak.

Cillian Murphy (47) alias stvořitel atomové bomby Robert Oppenheimer v žebříčku vůbec nefiguruje. No a hvězdné duo filmu Barbie Ryan Gosling (43) a Margot Robbieová (33) sice obsadilo čtvrté, respektive druhé místo, jenže... Prvenství všem vyfoukl Kosmonaut z Čech, tedy král béčkových komedií Adam Sandler (57)! Primát si však vysloužil za zcela jiný snímek, než je adaptace knihy českého spisovatele, se kterou nyní opanuje Netflix.

1. Adam Sandler – čistý výdělek 73 milionů dolarů (1,7 miliardy Kč)

Špatným prorokem byl ten, kdo tvrdil, že časy Adama Sandlera jakožto druho﷯řadého komediálního herce jsou pryč. Vloni si slušně vydělal svým komediálním turné po USA, a navíc uspěl na Netflixu s detektivkou Vražda v Paříži, ve které exceloval spolu s Jennifer Anistonovou.

2. Margot Robbieová – čistý výdělek 59 milionů dolarů (1,3 miliardy Kč)

Je mladá, krásná, nadaná... A má čuch na správné projekty. Barbie, kterou ztvárnila i produkovala, byl prostě majstrštyk.

3. Tom Cruise – čistý výdělek 45 milionů dolarů (1 miliarda Kč)

Prvním miliardářem v žebříčku není nikdo jiný než Tom Cruise, který vloni opět prorazil se svojí klasikou, dalším dílem Mission: Impossible. A taky konečně pustil na streamovací služby předloňskou dvojku Top Gunu, což mu do kasičky štědře přispělo.

4. – 5. Ryan Gosling – čistý výdělek 43 milionů dolarů (995,9 milionu Kč)

Být Kenem se zkrátka vyplatilo jak na plátně, tak i jinde! Hit z filmu Barbie s názvem I‘m Just Ken, který Gosling sám nazpíval, zbořil žebříčky hudební streamovací platformy Spotify!

4. – 5. Matt Damon – čistý výdělek 43 milionů dolarů (995,9 milionu Kč)

Jak už bylo zmíněno, Damon se objevil v Affleckově dramatu Air. Zbytek výplaty obstarala jeho role generála ve filmu Oppenheimer.

Nejlépe placení herci: Kdo patří do první desítky?

Video se připravuje ...

6. Jennifer Aniston – čistý výdělek 41 milionů dolarů (972,7 milionu Kč)

A první ženou v žebříčku se stává Rachel z Přátel. Nestárnoucí Jenn vydělává na produkci vlastního seriálu The Morning Show na Apple TV+, za který bere až dva miliony dolarů za epizodu! Zbytek příjmů činil film Vražda v Paříži, o kterém ještě bude řeč.

7. – 8. Leonardo DiCaprio – čistý výdělek 41 milionů dolarů (949,6 milionu Kč)

Hvězda filmu Titanic v roce 2023 navázala spolupráci s režisérem Martinem Scorsesem (81), kterým vydělal hit Zabijáci rozkvetlého měsíce.

7. – 8. Jason Statham – čistý výdělek 41 milionů dolarů (949,6 milionu Kč)

U dalšího hollywoodského ranaře je zdroj příjmů jasný, jelikož se objevil v akčních béčkách Rychle a zběsile 10 a Expend4bles: Postr4datelní.

9. Ben Affleck – čistý výdělek 38 milionů dolarů (880 milionů Kč)

Manžel Jennifer Lopezové (54) vloni režíroval úspěšný snímek Air s Mattem Damonem (53) v hlavní roli. Na velkou částku si přišel také díky roličce Batmana v komiksovém filmu Flash.

10. Denzel Washington – čistý výdělek 24 milionů dolarů (555,8 milionu Kč)

Dvojnásobný držitel Oscara vloni vydělal díky filmu Equalizer 3: Poslední kapitola, kde vyjma hlavní role obsadil také pozici producenta.

Víte, že…

...celkově nejbohatší hollywoodskou hvězdou s majetkem dosahujícím hodnoty 14 miliard Kč je Tom Cruise (61)?

Barbie ve filmu

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.