Milovníkům luxusních dovolených se splnil sen: Největší výletní loď světa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Milovníkům luxusních dovolených se splnil sen: Největší výletní loď světa!

Kajuta s výhledem
Kajuta s výhledem (Foto ČTK)

Jmenuje se Ikona moří a svůj název si rozhodně zaslouží. Na obří výletní lodi by se neměl šanci nudit ani ten největší suchar!

Pyšní se totiž 40 bary a restauracemi, horolezeckou stěnou, lanovým parkem nebo třeba šesti rekordně dlouhými tobogány. K pronájmu nabízí přes 2800 kajut a ta nejlevnější může být vaše už za 34 000 korun za sedm dní! Výstavba celého plavidla přišla firmu Royal Carribean na 45 miliard korun a obsluhovat ji musí posádka o 2350 členech.

Největší na světě

Dlouhá je jako 5 největších letadel světa (Airbus A380) za sebou, tedy 365 metrů! A na svůj neskutečný rozměr je její provoz překvapivě přívětivý k životnímu prostředí. Motory pohání zkapalněný zemní plyn a elektřinu a pitnou vodu si obstarává sama pomocí hybridních technologií.

Mají si kde hrát?

Máte děti? Nemusíte se vůbec bát, že byste je na palubě neměli jak zabavit. Pokud by je náhodou omrzel simulátor surfování nebo minigolf, můžete je zkusit nalákat na celoročně zamrzlé kluziště. Rodinné apartmány také rozveseluje nahrazení schodiště skluzavkou.

Rodinný Townhouse

Zábava pro všechny

Pro dospělé, kteří by si naopak od dětí rádi odpočinuli, vyhradila Ikona moří dostatečný prostor, kam mají ratolesti vstup zakázaný. Po večerech je možnost navštívit desítky kulturních akcí či zábav, včetně vodní show v megalomanské skleněné kopuli.

Razítko a plujem!

Loď, jež je pětkrát větší než Titanic, už se z Portorika, kde zastavila v rámci své zkušební licenční plavby, přesunula do Miami, kde by měla, posbírá-li provozovatel všechna schvalovací razítka, už 27. ledna nalodit první pasažéry k plavbě po Karibiku!



Přečtěte si
pravlast
13. 1. 2024 • 09:37

Grétu na takovou marnotratnost a ekologickou zátěž,Mimochodem,po nástupu covidu nejedna tahle montrózní loď skončila ve šrotu a to se asi vyplatí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.