Ochrnutý Filip bude cvičit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Ochrnutý Filip bude cvičit!

Filípek Němec se svou maminkou včera krátce po příjezdu do léčebny.
Filípek Němec se svou maminkou včera krátce po příjezdu do léčebny. (pro Aha! – Martin Průša)

Č. BUDĚJOVICE – Dva týdny stráví Filip Němec (12) z Cizkrajova ve špičkovém zařízení pro handicapované děti v Českých Budějovicích. Do zařízení přijel Filip s maminkou na rehabilitační pobyt.

Dva týdny stráví Filip Němec (12) z Cizkrajova ve špičkovém zařízení pro handicapované děti v Českých Budějovicích. Do zařízení přijel Filip s maminkou na rehabilitační pobyt.

Program, který je pro něj připravený, by měl zcela ochrnutému dítěti pomoci dostat se do lepší formy. „Je to opravdu skvělé, ten pobyt mu tu hodně prospěje,“ svěřila se včera Aha! maminka chlapce Martina Němcová. Odborníci budou denně s Filipem provádět šest aktivit. Filip Němec je už přes čtyři roky ve stavu »bdělého komatu« poté, co se na školním výletě topil a pod vodou byl možná až 20 minut. Jeho rodiče, kteří vysoudili za úraz po státu 15milionové odškodné, by rádi zkusili transplantaci kmenových buněk, což by mohlo alespoň částečně zlepšit funkci chlapcova mozku. Na zákrok ale zatím chybí potřebné povolení a žádost, kterou musí na ministerstvo zdravotnictví podat specializovaní odborníci.

„Zatím nám nezbývá než čekat a alespoň cvičit a rehabilitovat, jako právě tady,“ dodala paní Němcová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.