Chovatel hadů zaměstnal už potřetí strakonické strážníky: Venčil krajtu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Chovatel hadů zaměstnal už potřetí strakonické strážníky: Venčil krajtu!

Chovatelův miláček.
Chovatelův miláček.  (Foto MěP Strakonice)

Na strakonické lince 156 městských strážníků si museli myslet, že se někdo zbláznil. „Přijeďte, tady někdo vypouští u autobusové zastávky hada do trávy,“ volali lidé. Strážníci, kteří do osady u Strakonic ihned vyrazili, nestačili zírat. Chovatel (67) tam venčil krajtu...

„Chtěl zřejmě při čekání na autobus dopřát svému miláčkovi bez nohou trochu volnosti a pohybu na čerstvém vzduchu. S pravidly, jak pečovat o takového škrtiče, si hlavu nelámal. Dal ho pak do obyčejné tašky a odjel s ním autobusem,“ popsala mluvčí strakonických strážníků Jaroslava Krejčová. Svérázný chovatel hadů není strážníkům neznámý. Je to už potřetí, co vyvolal ve městě rozruch. O svých anabázích s hady se mu moc mluvit nechtělo. „Zbytečně se to nafukuje. S hady končím. Před časem mi na Velkém náměstí ve Strakonicích ukradli kolo. To teď potřebuju, mám nemocné nohy. Tak hada, kterého jsem měl šest let, prodám. Už jsem se rozhodl,“ tvrdil včera Aha!.

Na schodech i v krabici

Začátkem srpna 2021 oznámila majitelka statku, že o 14 dní dříve jednomu z nájemníků uprchla krajta královská. Ukázalo se, že chovatel ji nehledal, ani nic neoznámil. O dva měsíce později volala na městskou policii vyděšená žena, že před jejími dveřmi do domu se vyhřívá exotický had. Byla to uprchlá krajta.

Loni 24. ledna zase zavolala na městskou policii svědkyně, že na autobusové zastávce v Husově ulici ve Strakonicích leží krabice od bot a v ní je velký had. Šlo o krajtu, která byla podchlazená a strážníci ji odvezli do přírodovědné stanice v Horaždovicích. Až později vyšlo najevo, že hada zapomněl opilý chovatel na zastávce.

Víte, že..

. ...podle zákona o ochraně zvířat hrozí majitelům, kterým zvíře uprchne, pokuta až do výše sto tisíc korun?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.