3 investice, které se vám vyplatí: automobil, vzdělání a vlastní bydlení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

3 investice, které se vám vyplatí: automobil, vzdělání a vlastní bydlení

 (Shutterstock)

Když přijde na otázku peněz a toho, do čeho je investovat, budete obklopeni řadou názorů. Někteří vám budou radit, ať investujete sami do sebe, jiní vám poradí, ať investujete do výhodných dluhopisů, a mohou se objevit také názory, že je lepší peníze šetřit na horší časy. Do čeho se tedy skutečně vyplatí investovat? Máme pro vás tři tipy, které stojí za zvážení.

Díky vlastnímu vozu budete soběstační

Investicí, která se vám ve většině případů vyplatí, je automobil. Zejména pokud každý den dojíždíte do práce, vozíte děti do školy anebo se živíte rozvozem produktů. Díky vlastnímu autu budete soběstační, a pokud v něm budete vozit i své ostatní kolegy do práce a z práce, mohou vám přispět na benzín. Samozřejmě ale není nutné pořizovat si ten nejnovější model vozu, který si nemůžete dovolit. Auto nemusí stát několik milionů, ale plně postačí ojetý model, jenž je plně funkční a poslouží vám několik let.

Vzdělání je investice do vaší budoucnosti

Rádi se neustále zlepšujete a rozšiřujete okruh svých znalosti? Pravidelně absolvujete řadu vzdělávacích kurzů, které vám pomáhají zlepšovat se ve vaší profesi a stoupat po kariérním žebříčku? Nepřestávejte s tím. Právě investice do vzdělání byste si totiž neměli nikdy odpírat. Dokonce je v některých případech také možné si na nějaký kurz půjčit, pokud nemáte v danou chvíli dostatek volných finančních prostředků. Nebankovní půjčka je při včasném placení zdarma, a pokud vám absolvování kurzů otevře dveře k vyšším příjmům, neváhejte.

Bydlete ve svém a buďte nezávislí

Dosáhnout na vlastní bydlení je bez hypotéky téměř nemožné. Stojíte před důležitým životním rozhodnutím, které spočívá v tom, zda dále bydlet v nájmu, u kterého vám majitel bytu aktuálně zvýšil poplatky, nebo radši investovat do vlastního bydlení? Jestliže najdete hypotéku s přijatelným úrokem, řešení je jasné. Když totiž investujete do vlastního bydlení, máte jistotu, že vás z domu či bytu nemůže nikdo vyhodit. V případě, že je vaše nemovitost v oblíbené lokalitě, kterou do budoucna čeká třeba i nějaké vylepšení, bude cena vašeho bydlení stoupat. To platí i v případě, kdy se o její vzhled budete starat a investujete například do nových oken, zateplení fasády, nebo třeba kvalitního kotle.

Rozeznat tu správnou investici není vždy úplně snadné, ale vlastní automobil, který každý den využíváte, celoživotní vzdělávání, které vám pomůže v kariérním růstu a zajistí vám vyšší plat, a vlastní bydlení, to jsou tři základní věci, do kterých se rozhodně investovat vyplatí. Díky vlastnímu vozu budete soběstační, kvalitní vzdělání a absolvování kurzů vám dopomůže k lepší pracovní pozici a vlastní bydlení je jistotou, díky níž můžete v noci klidně spát.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.