Skandál na mezinárodním letišti v Dubaji: POZOR, UTEKL MÉĎA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Skandál na mezinárodním letišti v Dubaji: POZOR, UTEKL MÉĎA!

Incident se odehrál na palubě iránských aerolinek.
Incident se odehrál na palubě iránských aerolinek. (Foto Twitter, scom)

„Vážení cestující, omlouváme se za zpoždění, v nákladovém prostoru je... Medvěd!“ To není vtip, ale realita z dubajského letiště, kde stroj iráckých aerolinií směřující do Bagdádu postihla právě výše popsaná příhoda!

Kauza se stala veřejně známou díky videu na sociálních sítích, ve kterém se kapitán omlouvá cestujícím právě slovy o zpoždění způsobeném volně pobíhající medvědem. Mezinárodní letiště v Dubaji odmítlo situaci komentovat, irácké aerolinky se brání tvrzením, že převoz zvířete probíhal podle všech regulí a jeho útěk z klece byl nešťastnou náhodou. A tu nedokážou vysvětlit. „Společnost se omlouvá cestujícím letu z mezinárodního letiště v Bagdádu na letiště v Dubaji z důvodů, které nemohla ovlivnit,“ uvedly aerolinky Iraqi Airways neurčitě.

Zvíře musel uspat veterinář.

Kdo zvíře vlastnil a snažil se ho přepravit, sice není jasné, držení dravých zvířat jako domácích mazlíčků je však v Iráku, zejména v Bagdádu, populární mezi bohatou sortou lidí. Tak či onak, na letiště nakonec museli být přivolaní veterináři, kteří zvíře uspali, a letoun po hodinách čekání mohl konečně vyrazit na cestu. Incident zaujal i premiéra Iránu – Mohammed Shia‘ Al Sudani (73) volá po důkladem prošetření.

Zdržení kvůli toaleťáku

Nejedená se o jediný letecký bizár z posledních let, kvůli kterému došlo ke zpoždění letu. V roce 2017 byl například zpožděn let z Gatwicku do Barbadosu. Důvod? Chybějící toaletní papír na palubě! Dva roky předtím došlo na dramatičtější okolnosti, když během letu z Phoenixu do Bostonu postihla pilota srdeční zástava, musel ho nahradit vojenský stíhač přítomný na palubě. No a v roce 2013 se dvojice pilotů pro jistotu neukázala vůbec, zaskočit museli náhradníci...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.