Útěk zvířat z ohrady na Kladensku: Dvě bouračky a mrtvý kůň | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Útěk zvířat z ohrady na Kladensku: Dvě bouračky a mrtvý kůň

Řidička octavie neměla šanci dobrzdit.
Řidička octavie neměla šanci dobrzdit. (Foto Aktu.cz)

Devět koní uteklo z ohrady v Bakově na Kladensku a způsobilo dvě dopravní nehody. Jeden z koníků po střetu s osobákem pošel, spolujezdec z auta skončil se zlomenou klíční kostí a úrazem hlavy v nemocnici.

Jak se zvířata dostala ven, zatím nikdo netuší. Že běhají po okolí, oznámili policii lidé v době, kdy způsobila první nehodu. „Trojice koní vběhla do cesty řidičce fordu. Ta stačila auto zabrzdit,“ řekla policistka Barbora Schneeweissová. Jenže kvůli kluzké vozovce to koním klouzalo, a tak skončil ford s pomlácenou kapotou a rozbitým čelním sklem.

Koně pak z místa utekli a o kilometr a půl dále způsobili další nehodu. „Řidičce octavie, která jela od Bakova na Zlonice, vběhl jeden kůň do cesty a ten následný střet nepřežil. Ve voze utrpěl zranění spolujezdec, který byl převezen do nemocnice ve Slaném,“ řekla policistka. Strastiplná cesta koní ale pokračovala dál. A tak byli na místo přivoláni hasiči, kteří pomocí termokamer a termovizí hledali koně v okolí. Chytit se je podařilo až po několika hodinách, kdy se odchytu účastnila majitelka i další lidé z vesnice.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.