Barboru Škrlovou (33) zneužívali a mučili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Barboru Škrlovou (33) zneužívali a mučili!

Barbora Škrlová alias Adam
Barbora Škrlová alias Adam

PRAHA – Sektářství a finanční zájmy plynoucí z prodeje záběrů týraných a zneužívaných dětí. To podle ředitelky Fondu ohrožených dětí Marie Vodičkové stojí za případem Barbory Škrlové (33), která se u nás vydávala za Aničku a v Norsku za Adama.


Stopy kolem Barbory Škrlové vedou přes jejího otce Josefa do brněnské sektářské skupiny, odštěpené od Hnutí Grálu. Skupina sektářů se ještě v 80. letech jmenovala Mravenci a existovala pod hlavičkou turistického oddílu. Po odhalení týrání bratrů Coufalových v Kuřimi se Škrlová ocitla v brněnském Klokánku Fondu ohrožených dětí, kde hrála třináctiletou Aničku. „Nenechala na sebe sáhnout, stejně jako v tom Norsku, velmi rychle zhubla na 40 kilo a projevovala se skutečně tak, jak by se projevovalo dítě,“ řekla Vodičková. Až v Norsku se ovšem prozradilo, že sektáři Škrlovou nejen ovlivňovali, ale zřejmě i mučili. Její blízcí ji prý surově bili a pálili cigaretami. V roli třináctiletého Adama to řekla Škrlová učitelkám v Norsku. Adam měl učitelce přiznat i to, že ho otec v dětství prodal pedofilům a že ho různí dospělí sexuálně zneužívali. Kliknutím zvětšeteŠkrlovou přestrojenou za Adama pak z krizového dětského centra v Oslu, kam ji umístili psychologové, odvezl 1600 kilometrů daleko další sektář Michal Říha (32). Říhu a jeho sestru policisté zatkli v Tromsö na letišti. Po výslechu se oba už vrátili do Česka. Do Škrlovy sektářské skupiny patřili patrně i herec Viktor Skála, jehož dcera zaskočila vloni v osvojovacím soudním řízení za Aničku při testech DNA. A také spisovatel Martin Fahrner, který propůjčil identitu svého syna Adama Barboře Škrlové.


Autor: (ben, nek)
Foto Policie ČR, Michaela Slámová

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.