Škrlové se ujali psychiatři | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Škrlové se ujali psychiatři

Barbora Škrlová
Barbora Škrlová

BRNO – Barbora Škrlová (33) – »Anička« – přečkala včerejší noc ve vazební věznici v Brně-Bohunicích bez vážných obtíží. A to navzdory jejímu strachu ze stísněných prostor.


Útěchou jí byl plyšový medvídek Kristián, s nímž přicestovala tento týden v doprovodu policistů z Norska.

Za poškozování cizích práv, kterého se měla dopustit tím, že se v Klokánku vydávala za Aničku (12), jí stále hrozí až dva roky vězení.

Včera dopoledne podstoupila zbývající část vstupní zdravotní prohlídky a ujali se jí psychiatři. „Podle našeho vyšetřovatele absolvovala první psychologická a psychiatrická vyšetření na specializovaných pracovištích,“ uvedl mluvčí brněnské policie Bohumil Malášek.

Policejní vyšetřovatel ji zatím nevyslechl. „Čeká na doporučení odborníků,“ objasnil Malášek. Podle něj Škrlová tráví vazbu na specializovaném oddělení, kde s ní mohou psychiatři a psychologové nonstop pracovat.

Advokát Škrlové Richard Novák hodlá podat stížnost proti vzetí jeho klientky do vazby. Obává se, že by jí pobyt za mřížemi mohl uškodit. Kriminalista Jan Vávra, který se kauzou »přeměny« Škrlové v Aničku zabývá, si ale myslí, že se s současnou situací psychicky vypořádala. Úkony spojené s odběrem otisků, vzorků DNA a fotografováním pro ověření její totožnosti jí prý nedělaly potíže.

Škrlová by teď měla vysvětlit, proč se vydávala v Česku za Aničku a v Norsku za chlapce Adama (13). Je také klíčovým svědkem v kuřimské kauze týkající se týrání Ondry a Jakuba, kvůli němuž je stíháno pět lidí. Nelze vyloučit, že sama patří mezi oběti. Když se zjistilo týrání chlapců, uprchla z Klokánku do Dánska, odkud se později už jako Adam, údajný syn spisovatele Martina Fahrnera, dostala do Norska. I tam se vydávala za týraného Adama.


Autor: (vet, ČTK)

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.