Vítěz desítek miliard z americké loterie Powerball: Obří vila, porsche… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vítěz desítek miliard z americké loterie Powerball: Obří vila, porsche…

Luxusní vila v Hollywood Hills.
Luxusní vila v Hollywood Hills. (Foto Profimedia.cz, Facebook.)

Edwin Castro (30) je od přírody klikař. V listopadu vyhrál historicky nejvyšší jackpot americké loterie Powerball ve výši 2,04 miliardy dolarů (43,8 miliardy korun) a nenadálé bohatství si začal okamžitě poté, co mu penízky cinkly na účtu, náležitě užívat! Peníze rozhazuje plnými hrstmi!

Castro, jenž si sázenbku pořídil při zastávce na benzínce, si nechal odměnu vyplatit jednorázově, což jej ale stálo víc než půlku jackpotu. V plné výši by výhru dostal jen v případě, že by kývl na rozložení splátek po dobu 29 let. Nicméně pořád dostal dost na to, aby si okamžitě si pořídil vilu v hodnotě 25,5 milionu dolarů, což v přepočtu dělá přes 583 milionů korun. V Hollywood Hills mají v sousedství svá sídla také známé osobnosti, například zpěvačka Ariana Grande (29) nebo moderátor Jimmy Kimmel (55).

Třípatrová nemovitost nabízí na 1261 m² obytné plochy 5 ložnic, 5 koupelen, hernu, fitness studio, saunu, nádherné venkovní posezení s grilem a samozřejmě nechybí ani terasa s bazénem. Jen osm dnů na to si o nějakých 30 km vedle pořídil ještě menší dům, vybudovaný a zařízený v japonském stylu. Dal za něj necelou šestinu, ale pořád 84 milionů korun. A novopečený miliardář si udělal radost také koupí veterána značky Porsche za 250 000 dolarů (přes 5,7 milionu korun). V kabrioletu byl nafocen na odjezdu z banky, odkud si v doprovodu osobního strážce odnášel obálku zřejmě s bankovkami na víkend...

Nestojí o popularitu

Přestože si Castro peníze užívá plnými doušky, o veřejnou popularitu nestojí. Podle kalifornských zákonů musí být každý výherce loterie veřejně jmenován, on však odmítl osobní účast na tiskové konferenci. „Jakkoliv jsem šokovaný a nadšený, skutečným vítězem je kalifornský veřejný školský systém,“ prohlásil Castro. Veřejné školy v Kalifornii totiž fungují jako příjemce zisku státní loterie a z Edwinovy výhry jim připadlo přes 156 milionů dolarů, tedy přes 3,35 miliardy korun.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.