Lákala Mynáře zvěřina? Kancléř »prosvětlil« revír! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Lákala Mynáře zvěřina? Kancléř »prosvětlil« revír!

Hradní kancléř Vratislav Mynář
Hradní kancléř Vratislav Mynář (Blesk:Tonda Tran)

Hradní kancléř Vratislav Mynář (55) má další »vroubek«. Podle Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) lovil zvěř v Lesní oboře Lány v rozporu s tehdejšími pravidly.

Mezi říjnem 2019 a říjnem 2021 měl Mynář v lánské oboře ulovit celkem 11 kusů trofejní zvěře. Konkrétně 2 jeleny, 4 siky japonské, 2 daňky, 2 muflony a jednoho srnce. A to v celkové hodnotě více než čtvrt milionu korun. Podle zřizovací listiny je hlavní činností Lesní správy Lány zabezpečování služeb spojených s provozováním myslivosti, rybolovu a rekreace pro prezidenta a jeho hosty, případně ostatní ústavní činitele.

Mynář neoprávněně lovil v Lánech! Pavel vyvětral motorku a připustil odvolání šéfa ČNB

Video se připravuje ...

Podle NKÚ ale Mynář nebyl na lovy zván prezidentem Milošem Zemanem (78), ale šéfem lánské správy Milošem Balákem (55). „Bezpoplatkové lovy nebyly uskutečněny na základě pozvání prezidenta republiky ani kancléře, ale uskutečnily se na základě pozvánek ředitele Lesní správy Lány,“ uvedl podle Seznam Zpráv kontrolní úřad.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.