Honzík (†5) - Vykrvácel v bolestech | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Honzík (†5) - Vykrvácel v bolestech

Zavražděný Honzík
Zavražděný Honzík (archiv a Policie ČR)

MOST – Nejtěžší chvíle svého života prožívá Roman Rokos (28) z Tábora. Otec Honzíka (†5), kterého zavraždila jeho vlastní matka Antonie Stašková (38). Mrtvolku dítěte, Staškovou i jejího pochybného druha Pavla Grepla (49) v autě objevila městská police v pátek v Českých Zlatníkách u Mostu. Ústecký okresní soud už poslal Staškovou i jejího přítele do vazby. Hrozí jim až výjimečný trest.

Mrtvolku krkavčí matka převlékala

Na Silvestra se otec Honzíka vydal na místo, kde policie auto našla. „Dal jsem tam jeho fotku, zapálil jsem svíčku. Je to hrozné, nedokážu pochopit, jak máma může zabít vlastní dítě. Ať ve vězení oba pomalu chcípají,“ vzkazuje do basy Staškové a Greplovi nešťastný otec Roman Rokos.

Soudní pitva prokázala, že chlapec zemřel na následky dvou bodných ran do hrudi. Po nich vykrvácel. „Zemřel asi pomalou a dost bolestivou smrtí. Je to strašné, jde mi z toho mráz po zádech,“ svěřil se Aha! tatínek Honzíka. Pitva však neurčila, kdy přesně chlapec zemřel. Patrně se tak stalo už 9. prosince.

Stašková se k vraždě syna velmi chladně doznala, a to bez jediné známky lítosti. Zabila ho prý proto, aby ho nemusela expříteli, kterému byl chlapec svěřen do péče, vracet. Chtěla se pomstít. Podle našich informací dokonce Stašková převlékala už mrtvého chlapečka několikrát do čistého trička.

Veřejné rozloučení s Honzíkem Rokos neplánuje, chce si jej zachovat v srdci a až urnu s jeho ostatky pak pohřbí.

Otec: Za pátrání jsem utratil čtvrt milionu!

Po synovi pátral jeho otec Roman Rokos od konce května, kdy Stašková Honzíka unesla. „Kdyby policie a úřady nebyly laxní a nevykašlaly se na mě, Honzík by žil. Já pro to udělal maximum, stálo mě to čtvrt milionu, hledal jsem jej každý víkend a ti, kterých to byla práce, seděli na zadku. Chci jejich potrestání, chci, aby za to nesli odpovědnost,“ dodává Roman Rokos.

2.1.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.