Hlášky roku 2007. A ještě další povedené výroky... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Hlášky roku 2007. A ještě další povedené výroky...

PRAHA – Víte, co je na Jiřím Paroubkovi nejvíce sexy podle jeho nové ženy Petry? A tušíte, jak Mirek Topolánek popisuje sám sebe po ránu? Ano, z úst mocných a slavných občas padají pěkné »perly«. Vybrali jsme pár letošních hlášek a podívali se jim trochu na zoubek.


Když se Topolánek, Paroubek, Lucie Bílá, Milan Baroš a spol. rozpovídají...

..


Jiří Paroubek (55)

Předseda ČSSD, jehož květnatá mluva občas předčí i Milouše Jakeše.
„Předpokládám, že něco řeknete vy a něco řekneme my. Takže můžete začít vy a pak něco řekneme my. No, poslechneme si to, nějak to pak posoudíme. A nějak se rozejdeme.“
Co měl říct spíš: „Já vám tak vlastně vůbec nevím, co to chci povědět.“
* * *
„Dámy a pánové, nechci se vás dotknout, ale kdo z vás to má?“ chlubil se na tiskové konferenci svým měsíčním platem 77 000 Kč.
Co chtěl nejspíš říct: „Žumpy a póvlové, nechci se vás dotknout, ale oproti mně vyděláváte kulový!“

Petra Paroubková (34)

Novomanželka předsedy ČSSD Jiřího Paroubka takto hodnotila jeho klady:
„Na Jiřím je nejvíc sexy mozek.“
Co měla říct spíš: „Na Jiřím je nejvíc sexy mozek. A pak taky peníze, jeho funkce a vliv.“


Mirek Topolánek (51)

Kliknutím zvětšetePředseda vlády, který proslul vulgarismy, kopáním do aut novinářů nebo vztyčeným prostředníkem ke svým politickým oponentům.
„Vstávám brzy. Bude mi 52 let, takže už jsem starší člověk a mám svoje rituály. A když mi je někdo naruší, den pak tak nějak nezačíná dobře. Ráno jsem velmi protivný člověk.“
Co měl říct spíš: „...Ráno jsem velmi protivný člověk. A taky dopoledne, v poledne, odpoledne a večer. Jo a v noci, to jsem úplně nejprotivnější.“

Vlasta Parkanová (56)

Ministryně obrany a členka KDU-ČSL, která umí moc hezky zpívat. Třeba písničku o radaru pro amerického prezidenta Bushe.
„Dobrý den, prapore hvězd a pruhů, tak už ses rozvinul nad náma, dobrý den, prapore našich druhů, co jsme je vítali s džípama.“
Co měla zazpívat spíš: „Kujme pikle, kujme pikle, správná pikle lidi zvikle. Kujme pikle, pikle kujme, spekulujme, intrikujme.“

Kliknutím zvětšeteKarel Gott (68)

Takhle Český slavík 2007 odpověděl na otázku, zda dává přednost penězům před sexem, nebo sexu před penězi:
„Sex a peníze? Jedno s druhým se velmi úzce pojí. Já už musím běžet, musím se loučit...“
Co chtěl říct spíš: „Já už musím běžet, musím se loučit... Za chvíli zavírají banku a Ivana už doma čeká v negližé.“

Bohumil Kulínský (48)

Sbormistr Bambini di Praga, souzený za zneužívání nejméně 49 nezletilých zpěvaček.
„Souborem prošly tisíce dívek, které v něm byly šťastné. Nechápu, proč by 49 z nich mělo být nešťastných.“
Co měl říct spíš: „Souborem prošly tisíce dívek, které v něm byly šťastné. Se 49 z nich jsem byl šťastný já.“

Liana Janáčková (53)

Senátorka a exstarostka ostravského obvodu Mariánské Hory a Hulváky, která proslula větou: »Já ty cikány nemám kam dávat, bohužel se o ně starat musím. Kdyby to tehdy s těmi letenkami vyšlo, oni by se domnožili zase.« A pak se před veřejností hájila takhle:
„Už jsem si zvykla, že mě považují za rasistku. Myslím ale, že to není pravdivé. Mám velmi dobré vztahy s romskou komunitou.“
Co chtěla říct spíš: „Nevíte, kde se tady nejblíž dá koupit dynamit?“

Kliknutím zvětšeteJiří Čunek (48)

Šéf KDU-ČSL, který se kvůli podezření z braní úplatků musel odporoučet z ministerského křesla.
„Já jsem se nenarodil v rodině monarchy, kde se něco dědí. Do mých patnácti let jsem byl v restauraci s rodiči na jídle asi dvakrát. Do mých třiceti by se dal počet mých návštěv hospody spočítat na prstech jedné ruky.“
Co měl dodat: „A tak jsem si řekl, že se stanu milionářem. Ale hlavně se mě, vy šťouralové novinářští, neptejte, kde jsem ty prachy vzal!“

Kliknutím zvětšeteLucie Bílá (41)

Zpěvačka, která se letos stala opět Zlatou slavicí.
„Moc mě baví puzzle. Mám radost, i když třeba za hodinu najdu jen tři políčka.“
Co na to Aha!: Lucko, zkus skládat lego. To je lehčí.

Vítězslav Jandák (60)

Kliknutím zvětšetePoslanec za ČSSD a herec, který se blýskl třeba ve filmu Tankový prapor.
„Když si to řekneme upřímně, tak Krteček a Gott toho udělali pro českou kulturu skoro nejvíc.“
Co na to Aha!: Jako bývalý ministr kultury ví, o čem mluví.

A ještě další povedené výroky...

POLITIKA

> „Podobně jako protijaderní aktivisté u Temelína jsem ochoten přivazovat se vlastním tělem a bránit, aby Národní knihovna v takové podobě na Letné byla.“ Prezident Václav Klaus o »chobotnici« architekta Kaplického.
> „Žena se může svobodně rozhodnout děti nemít, a pak má stejné příležitosti uplatnění jako muž.“ Názor premiéra Mirka Topolánka určitě potěšil všechny matky.
> „Pana Krejčíře bude snazší vydat na známkách než v reálu.“ Stínová ministryně spravedlnosti ČSSD Marie Benešová o snaze vlády dostat do republiky uprchlého miliardáře Radovana Krejčíře.
> „Přeju jim hezkou svatbu a ať kočička slečny Kováčové má hodně koťátek.“ Zuzana Paroubková o svatbě exmanžela.
> „Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký rozumný člověk by to mohl říci.“ Václav Klaus o globálním oteplování.
> „Člověk to bral jako určitý společenský úkol. Někdo to dělat musel. Pracoval jsem zodpovědně.“ Poslanec KSČM Josef Vondruška o své bachařské minulosti, kdy měl týrat vězně .
> „Mně je sympatická postava kanibala Hannibala Lectera z filmu Mlčení jehňátek. Jaké pije víno, jakým způsobem stoluje, jaké jídlo má rád… Tak si myslím, že je mně svým způsobem podobný. Teda – kromě pojídání toho mozečku.“ Bývalý místopředseda ODS i české vlády Miroslav Macek.
> „Když se to číslo 275 000 korun napíše, tak to hned vybudí všechny důchodce a sociálně slabší a budou říkat, jak je to hrozný. Ale tak to není.“ Senátor Jaroslav Kubera (ODS) přišel s nápadem zvýšit poslancům a senátorům plat na 275 000 Kč měsíčně.
> „Vylez, vylez ven! Zabiju tě!“ Premiér Mirek Topolánek nepříčetně kopal do vozu, v němž seděl fotograf.
> „Myslela jsem si, že když už by se rozhodl pro mimomanželský vztah, tak že by si vybral lépe, při vší úctě. Brala jsem ji vždy jako manželovu kolegyni, která vyhledává pánskou společnost.“ Pavla Topolánková si zřejmě nemyslí o Lucii Talmanové nic hezkého.
> „To se budete muset jet někam opálit, začít dělat s rodinou binec, na náměstí dělat ohně, a potom se vás teprve někteří politici zastanou a řeknou: on je chudák.“ Šéf lidovců Jiří Čunek vyjádřil svůj názor na cikány.
> „To není tak strašné, jak se zdá.“ Policejní ředitel (dnes již bývalý) Zdeněk Bambas v reakci na to, že počet 32 mrtvých na českých silnicích za jediný týden překonal všechny dosavadní rekordy.

SHOWBYZNYS

Kliknutím zvětšete> „Říká se, že kapela Kabát je nejprodávanější hlavně proto, že její fanoušci neumí vypalovat cédéčka.“ Moderátor a muzikant Marek Eben.
> „Na objasnění své role jsem jí zazpívala písničku Proč se prodávám. Ona pokývala hlavou a druhý den mi říká ředitelka v mateřské školce: ,Tak prý hrajete prodavačku?‘ Vája mi dokonce chtěla ze školky vypůjčit dřevěný dětský obchůdek.“ Sabina Laurinová své malé dceři Valentýnce (5) marně vysvětlovala, že hraje v muzikálu Jack Rozparovač prostitutku.
> „Každý člověk, který byl v Česku, si myslí, že ti lidé tam jsou zasraní debilové.“ Americká herečka Bijou Phillips, kterou při natáčení hororu Hostel 2 v Praze pobouřilo, že jí tu personál butiku nedovolil při nákupu šatů kouřit.
> „Původně jsem byla přesvědčená, že je homosexuál.“ Herečka Aňa Geislerová o svém manželovi.
> „Bečva.“ Odpověď letošní České Miss Lucie Hadašové na otázku, jaká řeka protéká Bečovem nad Teplou. A její další »perla«? „Mojí oblíbenou historickou osobností je Marie Antoinetta. Tedy, ne že bych v té době žila, abych se s ní mohla setkat osobně...“
> „Už je plánuji. Vím, kolik jich bude i jak se budou jmenovat. Zbývá už jen pár detailů.“ Modelka Simona Krainová o svých budoucích dětech.
> „Říkám pravidelně, že bychom chtěli Usámu bin Ládina, protože toho bychom hned zastřelili. Ale oni nám ho Američani hledaj a nemůžou najít.“ Moderátor Jan Kraus v pořadu Uvolněte se, prosím.
> „Na to je život moc krátký.“ Vendula Svobodová o tom, že by za zesnulého manžela měla držet roční smutek.

SPORT

Kliknutím zvětšete> „Porodu se nebojím, větší část toho úkolu přece jenom leží na Martině.“ Fotbalový gólman Petr Čech.
> „Život s hvězdou není legrace. Jste pořád sama, ani děti si tátu moc neužijí. Když má Pavel ranní trénink, odchází v půl deváté a vrací se kolem jedné. Když má odpolední, odchází v půl druhé a přijíždí kolem půl šesté.“ Ivana Nedvědová, manželka nejbohatšího českého fotbalisty Pavla Nedvěda.
> „Tohle jsou lidi, kteří nenašli náhradní životní program. Mně to připadá trapné. Proboha, ať dělají něco pořádného. Nikdo jim nepoleze do zadku.“ Šéf tenisového svazu Ivo Kaderka v reakci na výčitky Heleny Sukové a wimbledonského vítěze Jana Kodeše, že nebyli pozváni do lóže při daviscupovém duelu se Švýcary..
> „Možná bys mohl přestat šišlat, aby ti pak bylo lépe rozumět. Nebo se naučit slovensky, když pracuješ na Slovensku. Můžeš jít, odkud jsi přišel. Nejsi pro mě zajímavý, absolutně ne. A neusmívej se jako debil!“ Trenér fotbalistů Košic Ján Kozák ke svému českému kolegovi a bývalému spoluhráči Přemyslu Bičovskému, nyní kouči Ružomberku.
> „Tam mají lidé to, co my postrádáme. Žijí v klidu, v pohodě. A taky se mi líbí tamní politický režim.“ Hokejový brankář Roman Čechmánek o Kubě.
> „Všechno se má dělat pořádně. Takže když koučuju, tak koučuju. Když souložím, tak souložím.“ Fotbalový trenér Ladislav Škorpil.
> „Vyzýval jsem ho na pěst, jestli si to rozdá. Nechtěl. A pak mě jako malá holka kousl do prstu! Doufám, že nemá vzteklinu.“ Hokejista Slavie Radek Duda o Petru Nedvědovi ze Sparty.
> „Vyjít v Americe se 400 000 dolarů hrubého je problém. Za své se musíte ubytovat, dobře se šatit, pořídit si vůz…“ Manažer hokejového nároďáku Zbyněk Kusý.
> „Tolik lidí jezdí rychle, a já to vyžeru proto, že jsem Baroš.“ Fotbalista Milan Baroš poté, co mu francouzská policie odebrala řidičák i jeho ferrari, s nímž se na dálnici řítil rychlostí 271 km/h.
> „Ano.“ Sparťanský fotbalista Tomáš Řepka na otázku, zda by radši umřel, nežli oblékl slávistický dres

ZAHRANIČÍ

Kliknutím zvětšete> „Bože, vypadáte fakt užitečně, mohl byste mi dát telefonní číslo?“ Topmodelka Kate Moss takto »vyznamenala« šéfa britské opozice Davida Camerona, když si ho spletla s instalatérem.
> „Dobrá zpráva je, že jsem potkal Kate Moss a chtěla můj telefon. A špatná – myslí si, že mám něco společného s potrubím.“ Následná reakce Camerona.
> „Má práce je dělat rozhodnutí, a výsledkem toho je, že dělám mnoho rozhodnutí.“ George Bush opět »zaperlil«.
> »Pozor: tento výrobek obsahuje arašídy!« Upozornění na balíčku arašídů od firmy Sainsbury.
> „K čertu, proč už konečně nezmlkneš?“ Španělský král Juan Carlos se rozkřičel na venezuelského prezidenta Huga Cháveze, který na iberoamerickém summitu přerušoval projev španělského premiéra.
> „V Íránu tento fenomén nemáme. Nevím, kdo vám řekl, že ano.“ Iránský prezident Mahmúd Ahmadínežád k problematice homosexuality ve své zemi.
> „Prostě jsem nemohl odolat a s troškou koksu (kokainu) jsem si ho dal. Bylo to dobré.“ Kytarista Rolling Stones Keith Richards řekl, že šňupal popel svého mrtvého otce.
> „Maminko, to je tak nespravedlivé.“ Mladičká americká miliardářka Paris Hilton poté, co ji policisté vedli do věznice, kam se dostala za opakovanou jízdu v opilosti.
> „Když se ztratí nářadí nebo motorová pila, na to už jsme si víceméně zvykli. Když už se ale ztrácejí i traktory ...?“ Rakouský sedlák Hugo Anzinger o soužití s českými sousedy.
Kliknutím zvětšete> „Je nezkušený. Ale je zkušený tím, co už má za sebou.“ Bývalý trenér anglického fotbalového týmu Steve McClaren ke kvalitám útočníka Waynea Rooneyho.
> „Planeta je v ohrožení a veškerá pozornost je upřena na Paris Hilton. Musíme se ptát sami sebe, co se to tady děje.“ Bývalý americký viceprezident a bojovník proti globálnímu oteplování Al Gore.
> „Lidé se ptají: Kde je Mandela? Tak Mandela je mrtvý. Saddám všechny Mandely postřílel.“ Prezident George Bush o bývalém jihoafrickém prezidentovi, který je stále živ a zdráv.
> „Surfoval jsem po internetu, když jsem najednou ztratil cit v pravé ruce a kurzor se přestal pohybovat.“ Číňan Ťiang Ming popsal okamžik, kdy zjistil, že mu žena, rozezlená jeho vysedáváním u internetu, usekla ruku.
> „Po smrti Mahátmy Gándhího si nemám s kým povídat.“ Ruský prezident Vladimir Putin.


Autor: (cul)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.