Školák (†9) zemřel strašnou smrtí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Školák (†9) zemřel strašnou smrtí

Na místě tragédie zůstaly jen botičky a bunda.
Na místě tragédie zůstaly jen botičky a bunda.

HÁJE – Devítiletý chlapec se v sobotu odpoledne utopil v řece Opavě, když si spolu s kamarádkou (7) hrál u Háje ve Slezsku na zamrzlém břehu.


Led se s nimi utrhl. Dívka se dokázala vydrápat na břeh, hoch se z ledové vody nedostal a voda ho odnesla 200 m dál po proudu, kde tělíčko bez známek života vytáhli hasiči.

„Lékaři ho resuscitovali 70 minut, po celou dobu však jeho srdíčko nemělo snahu spolupracovat,“ řekl mluvčí záchranky Lukáš Humpl. Podchlazenou holčičku odvezla sanitka do nemocnice v Ostravě-Porubě.

„Zatím nevíme, zda zkoušeli tvrdost ledu, či z břehu uklouzly,“ řekl mluvčí policie René Černohorský.

Podobná tragédie se v sobotu odpoledne skoro stala i na Brněnské přehradě. Otec (50) a syn (19) se zde při bruslení probořili. Oba se naštěstí ze studené vody sami dostali a promrzlí si zavolali na pomoc městskou policii. „Led byl pět centimetrů silný. S takovou tloušťkou neudrží dospělého člověka ani při běžné chůzi, “ řekla mluvčí brněnské policie Denisa Kapitančíková.


Autor: (red)
Foto pro Aha! – HZS Moravskoslezského kraje

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.