Agentura G4S znovu oloupena: Ukradli jí už 764 milionů Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Agentura G4S znovu oloupena: Ukradli jí už 764 milionů Kč!

Nejvíc peněz si z agentury odnesl stále prchající lupič století František Procházka.
Nejvíc peněz si z agentury odnesl stále prchající lupič století František Procházka.

Č. BUDĚJOVICE – Na letošní rok nebude bezpečnostní agentura G4S Cash Services, kterou „proslavil“ král lupičů František Procházka, vzpomínat jako na úspěšný. Už potřetí ji teď totiž zloději dokázali obrat o pěkné prachy.


● Podzim 2007: 100 milionů
● 1. prosince: 564 milionů
● 28. prosince: 100 milionů

Při loupežném přepadení v noci z pátku na sobotu ji připravili zhruba o dalších 100 milionů Kč!

Lupiči peníze ukradli při přepadení její českobudějovické pobočky. „Nejméně tři kuklou maskovaní pachatelé vnikli přes plot do místnosti agentury, kde se za použití násilí zmocnili finanční částky,“ řekla policejní mluvčí Mirka Čapková s tím, že lupiči si měli odnést kolem 100 milionů a zaměstnancům vyhrožovali zastřelením.

Sama bezpečnostní agentura uvedla, že se jednalo o neúspěšný ozbrojený útok na pancéřové vozidlo v areálu operační základny, nikoli o proniknutí přímo do budovy. Při přepadení byl těžce zraněn jeden ze zaměstnanců agentury. „Utrpěl poranění ruky a hlavy, byl hned operován,“ řekl mluvčí českobudějovické nemocnice Jan Dušek.

Společnost G4S Cash Services nechvalně proslavil 1. prosince loupeží století její zaměstnanec František Procházka (33), který si odnesl z počítárny peněz na pražském Žižkově 564 milionů korun. Ani před tím nebyly peníze svěřené společnosti v bezpečí. Více než 100 milionů jí měli už letos na podzim zloději ukrást při převážení peněz z hypermarketů u jihočeského Ševětína.


Autor: (mp)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.