Švejnar si přivezl rodinu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Švejnar si přivezl rodinu

PRAHA – Únorová volba prezidenta se blíží! A bude to nemilosrdný boj. Prezidentský kandidát Jan Švejnar si z USA přivezl do Česka rodinu, aby mu pomohla s prezidentskou kampaní. A prezident Václav Klaus se do něj pěkně opřel.


Klaus lyžoval a tohle mu vzkázal: »Já si do Čech rodinu tahat nemusím!«

Z Pece pod Sněžkou, kde lyžoval se synem a vnoučaty, mu vzkázal: „Já nemusím dorazit z Ameriky s rodinou, já jsem tady, rodina je tady a žijeme tady, celý život prožíváme s touto zemí to dobré i to zlé!“

Vášnivý lyžař Klaus tráví jako každý rok vánoční svátky v Krkonoších. Zastihli jsme ho v Peci pod Sněžkou v restauraci Enzián. Po dopoledním lyžování vyhládne každému. Na čem si pan prezident pochutnával? Pokud čekáte vybrané zahraniční speciality, jste na omylu. Šlo spíše o klasiku. Dal si segedínský guláš, který spláchl dvěma pivky.

Naopak prezidentský kandidát Švejnar přiletěl do Prahy představit svou rodinu. Ta mu má pomoct v prezidentské kampani, kterou chystá od 3. ledna. Zatímco Vánoce totiž Švejnarovi strávili na Floridě, Silvestra oslaví v Praze. Kliknutím zvětšeteNa letiště v Ruzyni přiletěl Švejnar včera odpoledne s manželkou Kathy a dcerou Laurou. Syn Daniel dorazil už dopoledne. V Česku budou do 3. ledna společně, pak se zbytek rodiny vrátí do Spojených států, kde mají pracovní a studijní povinnosti.

Kliknutím zvětšeteBěhem pobytu v Česku chystají výlety do Liberce, po Praze a okolí. „Na Silvestra povečeříme s rodiči a potom s bratrem a kamarády asi navštívíme nějaký bar,“ prozradila Aha! Laura lehce lámanou češtinou.

Otcovu kandidaturu plně podporuje. „Snažím se sledovat politické dění tady, ale je to těžké, když jsme v Americe, ale sleduji internet a noviny,“ doplnila Laura. Paní Švejnarová česky nepromluvila, protože se styděla. „Čeština je velmi těžká, ale pokud budu první dámou, jazyk se doučím, abych vaši zemi skvěle reprezentovala,“ přislíbila paní Kathy. Pokud její manžel prezidentské volby vyhraje, je ochotna se přestěhovat do Prahy.


Autor: (bem)
Foto pro Aha! – TV Proxima, Alexander Malachovský

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.