Roztomilý čtyřměsíční chápan v Zoo Praha: Opičí láskou máma nešetří | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Roztomilý čtyřměsíční chápan v Zoo Praha: Opičí láskou máma nešetří

Svého sedmého potomka si Talula pořád hlídá.
Svého sedmého potomka si Talula pořád hlídá. (Foto Zoo Praha/Petr Hamerník)

Roztomilost sama by se mohlo jmenovat mládě chápana středoamerického mexického v Zoo Praha. Skutečné jméno ale dostane tuto sobotu, kdy mu budou přesně na den čtyři měsíce.

Na mámě Talule mrně doslova visí. Samice chápanů jsou velice obětavými matkami. Opičí láskou rozhodně nešetří. Mládě nosí dlouho v náručí nebo na zádech. Mají i vlastní způsob, jak prcka uklidnit, když se mu něco nelíbí. Jakmile se mládě rozječí a potřebuje ukonejšit, vezme ho máma do náruče a začne se mu probírat srtí. Tím mu dává najevo, že je v bezpečí a vše je v pořádku.

„Narozením zmíněného mláděte se naše skupina těchto ochrožených chápanů rozrostla na šest členů, a je tak největší v Evropě,“ uvedl kurátor primátů Jan Mengr.

Křtiny na ostrovech

Sestřička nejmladšího chápana se jmenuje Tianna a bratr Teila. Táta všech tří je Benji. Jaké jméno dostane nejmladší přírůstek a kdo mu ho vybral, se veřejnost a návštěvníci dozví v sobotu v 11 hodin na Opičích ostrovech v Zoo Praha.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.