Ohnivé noční drama v Chodově: Shořel supermarket! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ohnivé noční drama v Chodově: Shořel supermarket!

Policie předběžně odhadla škodu na 48 milionů.
Policie předběžně odhadla škodu na 48 milionů. (Foto HZS)

Lidé nemají kde nakupovat, prodavačům shořelo pracoviště. Včera nad ránem plameny pohltily supermarket v Chodově na Sokolovsku. Žár byl tak silný, že zničil i několik kolem zaparkovaných aut.

Vypukl kolem tři čtvrtě na pět a prodejnu Penny Market kompletně zlikvidoval. „V době příjezdu první jednotky byl objekt v plamenech a začalo docházet k destrukci střechy,“ řekl mluvčí hasičů Martin Kasal. Obyvatelé sídliště před prodejnou v noci často parkovali, auta se proto někteří narychlo snažili přemístit.

Poškozena jich byla asi desítka. Vyšetřovatelé na místo vyslali psovoda se psem speciálně cvičeným na vyhledávání urychlovačů hoření. Proč ohnivý kohout na budovu dosedl, zatím netuší. Společnost chce obchod obnovit. Co bude do té doby s prodavači? „Situace zaměstnanců je jednou z prioritních věcí, kterou řešíme. V žádném případě se nikdo z kolegyň a kolegů nemusí obávat ztráty zaměstnání,“ uvedl mluvčí společnosti Penny Market Tomáš Kubík. S největší pravděpodobností budou zatím pracovat v okolních prodejnách firmy.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.