Chcete rychle zhubnout? Máme tipy na nejlepší diety | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Chcete rychle zhubnout? Máme tipy na nejlepší diety

 (Ketomix.cz)

Patříte mezi ty, kteří nejsou úplně spokojení se svým tělem a postavou? I když se snažíte s kily navíc bojovat, vůbec se vám nedaří? Nezoufejte a zkuste to ještě jednou. Vyberte si z našich tipů na diety, díky kterým zhubnete rychle a jednou provždy.

Když se řekne dieta

Když slyšíme slovo dieta, hned si představíme, jak hladovíme, skoro nic si nemůžeme dopřát, ale výsledek je nejistý. Pokud bychom chtěli znát definici diety, jde o řízený příjem pokrmů a tekutin za účelem dosažení specifického cíle. Tím je zbavení se nadbytečných kilogramů.

Není dieta jako dieta

Ptáte se, na jakou dietu vsadit a jak zhubnout? Odpověď není jednoduchá, každému vyhovuje něco jiného. Vyhnout bychom se ale měli striktním dietám, které nám dovolují konzumovat jen minimum potravin. Taková dieta našemu tělu neprospěje, navíc i když zhubneme, tak kila za čas zase nabereme zpět. Na jakou dietu tedy vsadit?

Tip číslo jedna: Low carb stravování

Low carb dieta je styl stravování, při kterém omezujeme příjem sacharidů a nahrazujeme je tuky a bílkovinami. Vyloučení sacharidů ze stravy není tak striktní, třeba takové luštěniny si můžeme dopřát, a to i přesto, že obsahují sacharidy.

O low carb dietě se v poslední době hodně mluví, ale víte, že low carb je známý už po staletí?

Tip číslo dva: Paleo dieta

Paleo dieta je vlastně takovým návratem k přírodnímu způsobu stravování. Jeho základem jsou průmyslově nezpracované potraviny jako kvalitní maso, semínka, vejce, zelenina, ovoce nebo ořechy. Prostě to, co si naši prapředci dokázali sami obstarat a naše tělo bylo pro takové potraviny stvořeno a předurčeno.

Ze stravy jsou naopak vyloučeny mléčné výrobky, obiloviny, luštěniny a průmyslově vyráběné potraviny, paleo strava totiž eliminuje potraviny, které zpomalují metabolismus a negativně ovlivňují hladinu krevního cukru.

Tip číslo tři: Keto dieta

Hitem hlavně poslední doby je keto dieta, která je velmi podobná low carb stravování, vyřazení sacharidů je ale v tomto případě striktnější. Sacharidy je třeba výrazně minimalizovat a nahradit je ve stravě tuky a proteiny. Zhruba dva dny poté, co příjem sacharidů snížíte na minimum, se tělo dostane do stavu tzv. ketózy a vy začnete rychle hubnout.

Náš organismus totiž sacharidy považuje za zdroj energie, když mu ale dojdou, musí se poohlédnout jinde. Zdroj energie najde v tucích, konkrétně v našich tukových zásobách, které začne spalovat a vy tyto partie budete hubnout. Nezní to skvěle?

Mezi další výhody keto diety patří rychlý úbytek hmotnosti, snížení chuti na sladké, pozitivní vliv na hladinu cholesterolu v krvi, snížení pocitu hladu, vylepšení inzulinové rezistence a lepší kontrola nad hladinou cukru v krvi.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.