Blázen předjížděl za mlhy v zatáčce: Jeho výmluva? Jeli moc pomalu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Blázen předjížděl za mlhy v zatáčce: Jeho výmluva? Jeli moc pomalu!

Proti němu jelo auto, před policisty našel skulinu, kam uhnul.
Proti němu jelo auto, před policisty našel skulinu, kam uhnul. (Foto PČR, ara)

Předjížděl v mlze, za tmy a ještě přes plnou čáru! Stěží uvěřitelný byl hazard řidiče osobáku v nájezdu do levotočivé nepřehledné zatáčky. Na Hodonínsku ho zaznamenala kamera policejního vozu.

Policisté okamžitě donutili zastavit na krajnici. „Když oni jeli strašně pomalu,“ výmlouval se hazardér středního věku poté, co ho hlídka donutila zastavit na krajnici. Další překvapení přišlo, když se muž přiznal, že je profesionál a dokonce jezdí s kamionem! „Tak za prvé, máme mlhu, za druhé tam byla plná čára a ještě proti vám vyjelo auto. To nelze. Jako profesionální řidič byste měl jít jiným příkladem,“ usadil ho jeden z mužů zákona. Manévr, který jen shodou okolností neskončila tragédií, míří do správního řízení. Šoférovi hrozí tučná pokuta a až roční zákaz řízení.

O pár vteřin později ho protijedoucí vůz minul.

Dopravní expert: Nepochopitelné!

Nad záznamem policejní kamery dopravní expert Igor Sirota jen kroutil hlavou. „Kdo jiný, než řidič profesionál by měl vědět, že nesmyslný risk se nevyplácí. A měl by dodržovat dopravní předpisy na sto procent. V nastupujícím podzimním počasí, kdy se sčítají různé negativní vlivy, to platí obzvlášť,“ varoval Sirota. 

Přejela dvě čáry

Jeden z děsivých předjížděcích manévrů předvedla v únoru 2018 na Ostravsku mladá řidičky, když se přes dvojitou plnou čáru snažila se svou octavií předjet kamion a dostala se do protisměru. Ostatní automobily se autu vyhnuly na poslední chvíli. Video, které natočil jiný řidič, obletělo celé Česko.

O pár vteřin později ho protijedoucí vůz minul.



Přečtěte si
j.p.toman
1. 11. 2022 • 08:49

Já myslím, že nemáš auto ani řidičák. Děláš frajera a nevlezl by sis ani na koloběžku.

Michal Kpl
1. 11. 2022 • 08:44

No fnuk ty wle... Taky sem předjížděl a co jako... Když všichni ví kde mají jen brzdu a ne plyn tak, je to těžký no... Sou starosti zas 🤦🏻

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.