Policie už ví, kdo může za krveprolití na Praze 9: Mladík (16) má na krku vraždu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Policie už ví, kdo může za krveprolití na Praze 9: Mladík (16) má na krku vraždu

Vražda se stala v bytě v desátém patře paneláku.
Vražda se stala v bytě v desátém patře paneláku. (Foto Aha! – Václav Burian)

Sotva procitl po vážném poranění, míří pobodaný mladík (16) za mříže. Policie ho obvinila z vraždy mladého muže (†19) a navrhla pro něj vazbu. Jako mladistvému mu hrozí až pět let vězení.

Krvavý incident se odehrál minulou sobotu odpoledne v bytě ve Slévačské ulici na sídlišti Lehovec v Praze 14. Podle kriminalistů se ho nezúčastnil žádný další člověk. Oběť i podezřelého z vraždy našli policisté na místě činu. Staršímu zraněnému už záchranáři nedokázali pomoci. O život ale bojoval i pobodaný mladistvý. „Utrpěl velmi vážná poranění, museli jsme jej uvést do umělého spánku, zajistit dýchací cesty a poté jsme ho transportovali do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady na ARO,“ sdělila po zákroku mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. Policisté proto museli čekat s jeho výslechem. Nyní již ale kriminalisté z oddělení vražd zahájili trestní stíhání hocha. Co se na místě událo, neupřesnili. Podle svědkyně byla na chodbě i na dveřích krev. To by nasvědčovalo tomu, že se po incidentu některý z mladíků pokoušel utéct.

Poloviční trest

Dospělému hrozí za vraždu v základní sazbě 10 až 18 let vězení. U mladistvého se sazba snižuje o polovinu, horní hranice ale nesmí překročit pět let odnětí svobody. Výjimkou jsou závažné případy se zavrženíhodnou pohnutkou nebo způsobem provedení, u nichž trestní zákoník dovoluje uložení výjimečného trestu. Soud pak může mladistvému uložit až deset let za mřížemi.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.