Mikročip s kreditní kartou pod kůží: Jen přiloží ruku a má zaplaceno | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Mikročip s kreditní kartou pod kůží: Jen přiloží ruku a má zaplaceno

Noviny platí rukou.
Noviny platí rukou. (Foto Profimedia.cz)

Platit kartou nebo mobilem je dnes samozřejmostí. Zaplatit za nákup čipem implantovaným pod kůží je horká novinka. Jako první v Británii si ho nechal voperovat Arnie Szoke (40) a revoluční počin si nemůže vynachválit.

Zástupce zdravotní pojišťovny a otec dvou dětí si nechal čip britsko-polské firmy Walletmor implantovat v Německu. Stálo ho to přepočtu 10 000 korun. „Trvalo to pět minut. Jen to tak trochu štíplo,“ směje se spokojený Arnie.

Výhody a pohodlí, které mu nová technologie poskytuje, si nemůže vynachválit. „Nemusím mít pořád u sebe peněženku. Všechno platím pouhým mávnutím ruky. Pokladní a další nakupující jsou z toho vedle. Ptají se mě, kde a jak se to dá sehnat,“ říká.

Čip využívá technologii bezkontaktních karet, kdy magnetická pole přenášejí data do čteček. Podle zástupců firmy je implantát zcela bezpečný a zůstává pevně na svém místě.

Jako zrnko rýže

Vychytávka váží méně než jeden gram a je jen o něco větší než zrnko rýže. Skládá se z malého křemíkového mikročipu s platebními daty a antény, které jsou společně uzavřené v kapsli z biokompatibilního materiálu. Nepotřebuje baterii ani jiný zdroj napájení.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.