Tragická smrt muže (†47) v Praze 4: Autovýtah mu uřízl hlavu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tragická smrt muže (†47) v Praze 4: Autovýtah mu uřízl hlavu!

Garáže v Novodvorské ulici, kde 30. září 2022 zemřel muž.
Garáže v Novodvorské ulici, kde 30. září 2022 zemřel muž. (Blesk:Tonda Tran)

Hlavu od těla téměř oddělila muži (†47) zvedací plošina na auta. Muž zraněním podlehl. Tragédie se odehrála včera v podzemní garáži bytového domu v Novodvorské ulici v Praze 4. Jak k tomu došlo?

Neštěstí, při němž výtah na auta skřípl muži hlavu, se stalo dopoledne. Tělo nalezl kolem půl desáté kolemjdoucí a zavolal na linku 158. Na místo vyjela také záchranka. „Bohužel už nešlo nic udělat. Zranění byla neslučitelná se životem,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Kriminalisté na místě vyloučili, že by se na tragédii podílela další osoba. „K úmrtí došlo bez cizího zavinění,“ řekl Aha! mluvčí policie Jan Rybanský. Šlo o technickou závadu, nebo muž pod plošinu nešťastnou náhodou spadl?

„Veškeré okolnosti případu prověřujeme,“ dodal Rybanský. Co se stalo, si včera nedokázali představit ani odborníci na výtahy a zvedací plošiny, kterých se Aha! zeptalo. „K závěrům nemám potřebné informace. Je ale nepravděpodobné, že by muž uvedl plošinu do pohybu, pak pod ni z nějakého důvodu spadl a ona ho přimáčkla. V okamžiku, kdy by zapínač pustil, plošina by se zastavila,“ vysvětlil jeden z nich.

Varování nechybělo

Podle návodu nesmí plošina nikdy stát v mezipoloze. Bezpečnostní předpisy varují uživatele před vstupem do jámy a upozorňují na nebezpečí zhmoždění mezi plošinou a jízdní dráhou.

Tak plošina funguje

Plošina se ovládá klíčkem. V obslužné skříňce se otočí podle šipky buď nahoru, nebo dolů. Ve zvolené poloze se drží, dokud není plošina zcela spuštěna nebo zvednuta.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.